...niin eikös tapahdu jotain jonka takii tänne vois jotain kirjottaaki? ;D


Vaik en tällä hetkellä tiiäkä et kumpi on nyt isompi juttu: Norssin (Joensuun normaalikoulu eli yläaste-lukio, mis mullaki on luentoja joskus, esim. tänään oli, ja jossa me tehään yläaste-lukiossa tapahtuvat harjoittelut) pommiuhka, vai Finnish Friend -tapaaminen...


Noh, kerron ehkä mehukkaamman eka ja mielenkiintosemman sitte...? :P

Eli ilmottauduin Finnish Friend -ohjelmaan, missä perhe/yksittäinen suomalainen tapaa, avustaa, hengailee, ym. ulkomaalasen opiskelijan kaa. Eli sellasta suomalaisen kulttuurin esittelemistä sisältä käsin, ja myös tietty siitä vieraasta kulttuurista vois oppia iteki :) Noh, mulle tuli kaveriks kreikkalainen, 21-vuotias Sofia, jonka tapasin tänäsessä ekassa tapaamisessa ja vaikutti tosi kivalta, puheliaalta, ja opiskelee enkkua eli tosi hyvä siinäki :)

Sit ystäväni Jenna, joka on harjottelussa (eiköhän se oo hyvä nimitys?) yliopiston tolla vaihtis-puolella (no sille vois löytyy parempiki nimitys), ni se hoiti nää suomalaisten ja ulkomaalasten yhdistämiset, ja kysy sit multa tossa viime viikolla et haluisinko viel toisen ulkomaalasen kamun, ku suomalaisii ei koskaan oo niin paljon ku niitä kavereiks haluuvia ois... Noh, koska Jenna tarjos mulle mahollisuutta olla suomalainen kaveri irlantilaiselle 31-vuotiaalle metsäopiskelijalle (forestry? mikä lie metsätiede tms..), ni piti ihan pienen miettimisen jälkeen sanoo et juu, sopiihan toi... siis mistä miettiminen? Noh, vaik tätä enkkuu täs oon muutamia vuosia jo opiskellu, ni en oo kauheen osaava enkun puhuja kuitenka..tai itsevarma puhuja, tai kummatki yhessä... noh, mietin hetken et mitäs, nyt tulis mahollisuus jutskailla natiivi-enkunpuhujan kaa, ja joillain irkkulaisilla on vähän vaikee aksentti, et mitenköhän tää ny sujuu... mut tänään ku tapasin Brianin, ni sil on helposti ymmärrettävä puhetapa ja vaikuttaa ihan mukavalta sekin :) että jee, nyt mulla on taas ulkomaalasia uusia kamuja joille esitellä Joensuuta - lupauduin jo leipomaan niiden kaa korvapuusteja ja maistelemaan kreikkalaisia ja irlantilaisia ruokia X)

...niin miten tää uutinen on nyt niin "mehukas"? noh, tänään aamusella menin syömään koululle, ja ku tulin sisään Carelialle ni siit oli just joku pitkä (tai no ei lyhytkä), tumma ja luultavasti (en kehannu kattoo tarkkaa) hyvännäkönen jätkä lähössä ulos...sen verran vilkasin, et aattelin et voiskohan toi olla se mun irkku?...noh, en kuitenka haluu vilkuilla kauheesti ihmisiä, annan niitten olla rauhassa ni ne antaa mun olla rauhassa -ajatuksella.. noh, tänään sit ku siin pöydäs istuttiin Sofian kaa, ni eikö tää sama, huomattavan herkullinen mies tuuki esittäytymään Brianiks... iik! XD heheh, no joo, oon täs ny hehkutellu asialla jo pariin suuntaan, ni nyt sit pitää viel tän hehkutuksen jälkeen tääl sanoo et ei, en oo ny iskemässä täs ketään eikä kukaan oo iskemässä mua, kuhan on oikein mukavaa et tollanen hyvännäkönenki ihminen vaikuttaa mukavalta..ja se on vanhempi ku mä, iik!! siis, tolla tarkotan ainoastaan sitä, et onnek se ei oo joku 21-v, koska sen ikäset pojat vois olla aika rasittavia eikä varmaan osais kokkailla mitään ruokia tai korvapuusteja........ jeps...... ;D


Nyt sit se mielenkiintonen uutinen:

Tosiaan Norssilla oli tänään pommiuhka. Mul alko luento siel kolmelta, kesti puol kuuteen. Vähän ennen kolmee Jani tuli vastaan (tai Annika kerto asiasta eka, se oli kuullu Janilta. itse asiassa mä olin jo jotain siit kuullu Annikaa ootellessa siel Carelialla) ja sano et se oli ollu seuraamassa oppituntia, ja sielt oli sit ihmiset evakoitu ja koulu suljettu. Mulla ku oli pakollinen luento siellä, ni päätin lähtee katteleen et mitäs sitten tapahtuukaan, onko luento peruttu vai siirretty muualle. . . Siel seisottiin joukolla jonku aikaa tihkusateessa, kunnes jotku opiskelijat meni ohi, ja kuulin "sivukorvalla" että ne oli kysyny kanslistilta että onko luento peruttu, ja ei kuulemma ollu... Tilanne oli siis sellanen, että norssin pihan sulki pari poliisi-maijaa, ja ainaki yhen poliisin näin partioivan siin talon edessä ja huitomassa pihaa ylittäville opiskelijoille et pois pois pihamaalta :P Noh, näin sit et nää äsken puhuneet opiskelijat meni sivuovesta (jota en oo koskaan oikeen nähny kenenkään käyttävän; joku varauloskäynti tai henkilökunnan oma ovi) sisään - sit lähin iteki sivuoven suuntaan tallustelemaan. Eipä ollu mitään esteitä päästä sisään...mut vaik en ihan tosissani uskonuka et siel ois joku pommi, ni tuntupa vähän hölmistyneeltä mennä sisään jonneki koulurakennukseen, ku en tienny et missä siel rakennuksessa se "pommi"-pahvilaatikko sit olis. Noh, mentiin luokkaan, ja (vara?)rehtori selitti rauhallisesti tapahtumien kulun:

Se oli (tai joku oli sille vihjannu?) löytäny ulko-ovelta pahvilaatikon, jossa luki Joensuun Normaalikoulu [vai sanokse et se oli osotettu norssille?] (siis lehtitietojen mukaan paketissa luki "hyvästi norssi"), ja oli soittanu poliisin paikalle. Kerto, et paikalla oli myös pommikoira, mut nyt vaikuttais siltä, että se on ollu jonkun pila, eli ei tarvi huolestua. Sano myös, että heti ku oli huomannu paketin, ni ilmotti keskusradiolla luokkiin että kaikki pysyisivät nyt luokissaan. Ku poliisi oli antanu luvan, ni oppilaat oli lähetetty kotiin  - ei siis evakuoitu, vaan lähetetty sen takii kotiin, koska jotku oli ollu niin järkyttyneitä asiasta, että rehtori oli aatellu, ettei ne sais paljon irti oppitunneista loppupäivästä kuitenka. Kuulemma huomena järjestetään oppilaille, meille opettajaharjottelussa oleville, ja varmaan muilleki kiinnostuneille info-tilaisuus tapahtumista. Ja tais mainita et valvontakamera oli tallentanu paketin tuojan, ja että poliisi tutkii asiaa vieläkin [ton valvontakamerajutun voi olla et sano toinen opettaja, ku niit oli aika monta ton pitkän luennon aikana]. Jeps, eli tällästä täällä :) loppuun viel Hesarin uutinen aiheesta:

www.iltasanomat.fi/kotimaa/oudon-laatikon-sisalto-paljastui-poliisille-harskia-pilaa/art-1288415958926.html