Sää & Terveys

Joskin tääl Joessa ei taida olla viel semmosta keliä kuin mitä naamiksen välityksellä oon päätelly Treella ja Klässä olevan... :P Noh, ennen pääsiäistä täälläkin oli vaik kuinka paljon aurinkoa, ja onhan tuolla nyt sellainen leuto +7-+10 asteen keli, mutta ei vielä aurinkoa, ainakaan kunnolla... Ja ihan hyvä, koska Pietarin reissun jälkeen oon vähän kipeillyt (ei mitään sellaista johon nenäliinat, Finrexinit ja Strepsilssit ei tepsis), niin harmittais jossen voiska hyvällä ilmalla mennä sinne ulos. Että jos parannutaan tässä nyt ihan rauhassa eka :)


Elokuvakokemus

Kävin just Miran kaa kattoon (dupattuna, sillai se yleensä tääl Jojes menee) Näin Koulutat Lohikäärmeesi -leffan . . . IHAN MAHTAVA!!! :D Ihana, hauska - sai nauraa ääneen, sööööböööö, vähän jännittävä myös ja uuuupee 3D-leffa, suosittelen kaikille! Ekan n.10 minuutin ajan vähän harmitteli sitä, ettei päässy kuuleen viikinkihahmojen alkuperäsiä ääninäyttelijöitä, mut sit se unohtu ja nautti vaan leffasta :) Sitä paitti päähenkilö-poika teki suomeks tosi uskottavan äänityön, että ei valittamista :P Suosittelen uudelleen!


Komisario Palmu -brunssi

Eilen tuli telkusta Komisario Palmu, niin pitihän sen kunniaks järkätä kamujen kaa brunssi mun huoneen lattialle ;D Kamut toi karkkeja, ja mä tein riisi-jauheliha-pasteijoita, sulatin pullaa pakkasesta, katkoin vähän banaaneja, tarjosin parii mehua jääpalojen kera - tai siis, laitoin tarpeeks ajoissa tulleet kaverit tekemään noita (ite tein noi pasteijat. suurimmaks osaks.) - hih, meille ku tulee ni on aika varma et joutuu työleirille! X)

Mut oli kivaa, pitää kyl kattoo noi pari seuraavaaki Palmua porukalla (siis jos tyypit on vielä kiinnostuneita), mut mä en ehkä pakosti tarjoo enää niin "kattavaa" ruokalistaa, ku ei pitäny muutenka enää kuluttaa rahnaa mihinkä muuhun ku NMESiin. Ja sit kuulin et ois approki tulossa (baarikierroksesta haalarimerkki palkinnoks), ja onks se vappu-ekskursio tän kuun puolella?...oh, well... :P


Kissan kanssa

Kisupisu on nukkunu pari yötä mun päällä XD Se tekee tietty mun nukkumisesta vähän vaikeeta, mut toisaalta taas ei, koska jos mä liikun ni sit on ihan siitä itestään kiinni et haluukse säilyttää henkikultansa vai mieluummin musertua mun alle :P Mut kisu on kiva. Ja siitä lähtee karvaa. Ja eilen se oli hassu ku jäi aina jonkun syliin istumaan, ja välillä taas kier huonetta (sillä on hyvä reitti mun sängyn, sohvan ja työpöydän alustojen kautta, seiniä kiertäen ja viertäen takas ulos ovesta)...


Opiskelua

Proseminaarin palautin vain noin tunnin myöhässä, mut kuulemma en ollu ainoo ;P Tuli kyl ihan kakkakikkara-tekstiä, nimittäin en ehtiny tarkistaa päätelmiä, sitä että miten kappaleet tarttuu toisiinsa (on siis tarkoitus tarttua, jotta tekstissä olis jotain järkeä), ym ym ym. Noh, onneks prosemmateksti on kuiteski vast se "ehdotelma" kandin työlle, ja ku oma prosemma arvioidaan (joskus tuol parin viikon päästä ehkä), ni sit saa tärkeetä kritiikkiä ja ehdotuksia ja päläpäläpälä.

Sit vaan pitää tosissaan toivoo et ois tarpeeks ahkera tehdäkseen ne tarvittavat muutokset! Katoin et meil ois kypsyyskoe mahollista tehä 28.5.; edellinen ois toukokuun alussa, seuraava mahollisuus joskus kesäkuussa. Että pitää saada kandi palautettuu ennen tota ja todistettava kypsyytensä (eli kirjotettava suomeks että mitä sitä nyt tutkikaan) - ja todistettava myös suomen kieliopillisia asioita, EEEEIIH - tuolloin, että pääsee sit jättään kouluhommat taaksensa tältä lukuvuodelta tuona perjantaina :)


Tässä en oo missään tapauksessa (tai TOIVON etten olis) ottamassa iisisti, koska nytki maanantaiks eli huomiseks oottaa yhteen kokeeseen lukeminen, yks kolmen sivun essee, ja sit voisin auttaa Lauraa sen prosemma-esittelyssä kuuntelemalla sen esitelmä ja antamalla ajatukseni sen työstä (eli pitää lukea se viel kerran) - - - että päätin sit muuten vaan lähtee kattomaan leffaa ja alkaa kirjottaa blogii tälläsenä päivänä... ;) Hyvä idea, Saila, hyvä idea!


Pietari pääsiäislomalla 2.-5.4.10

Tätähän mun piti tänne alkaa kirjottamaan :D Mut tahdon vaan sanoa, että oli ihan mahtava reissu, ja nähtiin kaikkea uskomatonta, seura oli mitä mainioin, hassuteltiin ja puhuttiin vakavia, ja kannatti, KANNATTI mennä!! :D:D:D - jouduttiin myös kokemaan Venäjän hidasta (asiakas)palvelua, rajalla, hotellissa ja turistikohteissa, mut siitäkin selvittiin :P

Noh, mulla on olemassa matkavihko jos Kaisu tai Tiina joskus haluu muistella asioita tarkemmin, mut nyt, koska oon jo kirjottanu aika lailla kaikkea tänään, niin laitan teitin iloksi vain kuvia - heh, ja ne pakolliset kuvatekstit, jotka mun tapauksessa usein käsittää pari kappaletta tekstiä X)


Mutta ensin kaksi huomiota. 1) Porukoiden kameran kello on näköjään vielä Suomen talviajassa, eli jos noita kellonaikoja tiiraatte ni lisätkää siihen kaks tuntia :) - 2) Voi rähmä että on se kello; siis perjaattees kiva et tietää et minä päivänä ja mihin päivänaikaan mitäki teki...mut hei hei taiteelliset otokset. :S


PERJANTAI

- tässä ekassa kuvassa Suomenlahtea Terijoellta, pysähdyttiin rannassa vähän hengähtämässä (eli toisin sanoen kuskilla tuli nikotiinivajaus). Oli varmasti aika hieno toi paikka kukoistuksensa aikana (lukekaa historiaa lisää jostain wikipediasta jos kiinnostaa, me kuultiin sitä oppaalta), ja nytkin tietty kesäisin vois vielä olla hieno :) oli toi ihan kiva noinkin.


- tervetuloa Pietariin :)


- Tiina ja Kaisu tässä kuvassa (katsokaas Tiina ja Kaisu, kaikki eivät vielä tunne teittiä.)

Tultiin aika myöhässä Pietariin ja hotellissaki piti viel ootella, mut ku oltiin saatu matkalaukut huoneeseen ni vaan napattiin Where-lehden kartta mukaan (tai no koko lehti, niin kuin kuvasta näkyy) ja lähettiin käppäileen pääkatua etiäpäin. Tässä kuvanotto-vaiheessa me ehkä oltiin jo syöty illallista, tai sit viel etittiin sitä paikkaa... Kotiin metrolla, n.50senttiä/lippu.


- menossa alas metroon ;)


LAUANTAI

- aamulla piti ottaa kuva Mäkkäristä. Ei käyty kyl syömässä siel ;P


- Kirkko Veren Päällä tms :) tällä paikalla kuoli joku tsaari, oisko ollu jopa se vika? Noh, aika koristeellinen ja iso oli! Nähtiin samana päivänä (tää oli osa ilmasta kiertoajelua kaupungissa) Iisakin kirkkokin, mut siitä näköjään napsasin vaan kaks kuvaa eikä kummatkaan ollu sen edestä, eli ei peitonnu näyttävyydellään tätä meitin ekana näkemää (siis ne mun kuvat ei ollu näyttävempii; olihan se Iisakki muuten ihan hieno!).


- lähempi kuva "vaahtokarkkikatoista" :) seuraavassa kuvassa jokea.



- hullu takapenkin raggari!


- bussista näkymä Neva-joelle. oli niin iso ettei mahtunu ees kuvaan! ;D tosta autosta tuli mieleen, että siellä näkyi aika monta Ladaa ;) (en kattonu et oliko meitinkin vanha siellä)


- päästiin sit pysäkkitauolle, saatiin vodkasnapsut --> jotka jäiki ainoiks vodkiks tällä matkalla! meil oli aivan liian hieno maku sellaseen, ja juotiin joka ilta ainaki pullo kuoharia (lähi-Prismasta n.2,5e pullo, hih!). Käppäiltiin Kaisun ja Tiinan kaa myös siin ulkopuolella. Melkein ei tarttenu takkii olla päällä, ihana kevätsää!!

Tuossa on muuten niin paljon jäätä sen takia, että siihen oli parkkeerattu sukellusvene :P


- kamukuva! :D


- Mentiin kolmestaan kiertoajelun jälkeen Eremitaasiin, eli taidemuseoon, joka on levitetty muutamien upeiden talojen, esim Talvipalatsin, alueelle. (vau mikä lause. neljä pilkkua ja kaikkee) Ekassa kuvassa E-talo, tokassa sen edessä oleva aukio ja joku talo jonka portista kuljettiin sit ku lähettiin metroasemaa ettimään :) Tolla aukiolla on varmaan ihana hengata kesähelteellä! :D


- E-talo ja tytöt menossa sisään (no ensin piti ootella sisäpihalla jonossa tovi jos toinenkin....). Suosittelen muuten tota paikkaa - opiskelijat pääsee ilmasiks, ja meki Kaisun kaa käytettiin samaa korttii eikä ne mitään huomannu!! ;) Mekä ei oltu siel ku joku tunti, alle kaks, ja siin ajas ehti joko tutustuu tarkemmin maalauksiin, tai kierrellä ja katella enempi hienoja huoneita ja maisemia ikkunoista. Siis eihän sitä koko paikkaa millään ois ehtiny kiertää, mut ku valitsee asioita jotka itteään kiinnostaa, ni näkee jotain :)

Oli siel kaks Leonardo da Vincin maalaustaki, tosi pieniä olivat :) Nyt oon tähän mennessä nähny kolme Leon työtä livenä, jeee! (ei meil lasketa.)



- pällistelijä ja takana joku kirkko tms. piti vaan napsasta kuva.


- E-talon jälkeen käytiin istumassa illallisella - tää tais olla ainoo kunnon illallinen, siis ravintolassa syöty, mikä ton reissun aikana ehittiin ;D muuten käytiin joko (Suomen puolella) huoltsikalla (mikä oli ihanaa, namnam lihapullia ja muusia!), tai sit pizzapaloja syömässä, uuniperunaa mutustelemassa, ja K&T söi Mega-marketin ruoka"taivaassa" ("satiiri-saila iski taas"?) jotain paikallista ja mä mutustin taas pizzapaloja. Ei Vaan EHTINY!!! suunnitelmissa oli vaik mitä! X)

PS. toi Siberian White -olut (tai-muu-sen-kuuloinen) oli aika karseen hunajanmakeeta. Tytöillä talon valkoviini.


- S-I-R-K-U-S!!! Tää oli buukattu matka Neva Toursseilta. Suosittelen kaikille, once-in-a-lifetime-elämys!!! ...Eläimistä ja niiden tempuista saa olla montaa mieltä mun puolesta, siel iteki katsomossa mutisin itekseni ja vierustovereille, mut samalla otin noin 20 kuvaa norsuista... Oh well, kattokaa ite. Ja voisinpa siis toistaa suositukseni; kantsii mennä livenä, ei oo sama telkasta nähtynä. Siel nimittäin haisi eläimiltä ja sieltä sai hattaraa, irtojätskiä, olutta (mutta oliko se alkoholitonta?! aaaak!!) :D:D:D

Tässä nyt Kaisu ja Tiina ei viel tiiä et mitä me ollaan tähän haisevaan 30-asteiseen paikkaan tultu tekemään...muuta ku syömään toi herkkuhattara.


- Sirkusta:


- Kyllä, ne karhut ajoi autoa.


- ja sitten tuli lavalle ne norsut... ;P


- okei...ei tässä vielä mitään...


- ohhoh...meneeköhän niiden selkä rikki tollasesta painosta... no ei tässäkä viel mitään...


- no okei HETKINEN!


- mitä?!?! nyt siellä on joku PALLO siel lavalla?! Eihän ne aio laittaa tota norsua seisomaan pallolle?! ...Ne laittaa sen norsun seisomaan pallolle!...


- SE NORSU SEISO SIINÄ PALLOLLA! - no joo, emmä tiiä et välittyykse ihan näin kuvian avulla, mut siel yleisössä istuessa oli aika epäusko päällä. et ei-oo-totta, ei ihan oikeesti, voisko se norsu tulla sielt pallon päältä nyt pois kiitos. juu oli kiva tules nyt pois. X) (mutku sil näyttää olevan niin hauskaa siel, lols!)


- ja tietty, kröhöm, illalla piti vähän hurjastella limulla pitkin katuja.... tai ainaki poseetara yhen limun edessä. (ompa ruma. tollaseen ois mennykä.)


SUNNUNTAI - joka oli jo aika vilponen päivä :]

- Katariinan palatsi, taas yksi Neva Tourssin maksetuista retkistä. Täällä sijaitsi esim kuuluisa (?) Meripihkahuone, joka oliki talon ainoo huone josta ei saanu ottaa kuvia. Tai en tiiä saisko vessassa esim ottaa. No onhan niitä vessakuviakin tullu joskus otettua...siis ei mitään sellasii että... äääääh mitäs mä olinka sanomassa?

Tän pytingin edes saatiin seistä viimassa jonossa joku tunti, eikä mun mieli ehkä sen takia ollu  niin "avoin ja positiivinen" kuin olis voinu olla. Niinku seuraavista kuvista näkyy, ni sisustus oli aika "venäläinen", "naisellinen", tms mitä ite niissä näätte...Aattelin yhes vaihees et on mielenkiintosta, et miten voi näyttää näin halvalta ku on näin paljon kultaa.... ;) Ei ihan mun makuun. Mutmut, olihan se hieno, ja Meripihkahuoneessakin oli aika upeita yksityiskohtia, vaikka mun makuun se siellä ollu kulta ryösti tilaa meripihkalta - jos kullan sijaan olis sisustettu sitä huonetta valkoisella, ne kaikki meripihkapaneelit ja koristelut ois vaan "popsahtanu" esiin sieltä, ois ollu paljon upeempi.. .:P heheh nyt tää alkaa sit sisustuskriitikoks ;D



- hmm, no onhan nää aika hienoja ku näin jälkikäteen kattoo. syytän sua Neva Tours / opas / Venäjän odotussysteemit / Venäläiset / säänhaltijat, kun saitte mut kattomaan taloa kieroon. Ei vaan, nyt katon tota valkosta kuvaa tos yllä ja totean että onhan se aika karsee XD makunsa kullakin :P


- omakuva peilin kautta


- ja tämä ei oo mikään peilihämäys, vaan huoneet jatkuu tuonne vaan...


- kuninkaalliset tupakka- ja kännykkätauolla :)


- väsyneinä mutta vielä hengissä, tytöt matkalla Megamarkettiin lounaalle (ei me siellä muuta ehitty tehäkään. enkä ees valehtele nyt yhtään) - heeeetkinen, mitäs se Kaisu tekee?! XD


- ja toinen ei osaa ymmärtää, että jos otetaan kuvaa ja juodaan samaan aikaan, niin tämä konsti ei vaan toimi XD kumpparia lasista (on tuo parempi kuin se Kaisun muovimuki!) - balettiin lähössä, nähtiin Giselle, tykättiin!!! (ja oli sellanen seikkailu sinne juoksemisessa että sen muistaa aina!)


- huoneessa taas. ilta päättyi tuttuihin litran vaniljajätskiin Prismasta ja tummaan suklaaseen. Aijai hyvää oli ja mukavaa :D


- HEI HEI PIETARI JA KIITOS KAIKESTA!




- Vielä pari kuvaa. Menin yöksi Elisan ja Tuomaksen uuteen omaan (tai pankin) kämppään Lahessa. Me siellä Elisan kaa vähän riehuttiin (katso vika kuva), ja Elmo esitteli sit että mitä kaikkea niitten jääkaapista löytyi:


Toi jauheliha (sininen purkki) ja perunamuusi (valk. purkki) oli käsittääkseni mulle. Mulle. Meitin porukat oli vähän ehkä yliarvioinu mun nälän ;) Mut hyvää oli, ja loput meni joko Tuomaksen suihin tai pakkaseen, en oo kysyny tilanneselostusta näin jälkeenpäin. Pääruoan lisäksi porukoilta oli tarttunu mukaan pussillinen lettuja. Mulle. Noh, ne otin mukaan Jojeen ja söin ti-iltana ja viel ke-päivällä :) Rahkan, joka seki meitin porukoilta, söin jo tuolloin iltaherkuksi. Tuomaksen porukoilta oli vielä noi rahkapiirakat, joista otin puolet junamatkalle (nam!). Kuvasta puuttuu vielä neljä palaa sacherkakkua, joka seki Tuomaksen porukoilta, mitä sit syötiin aamiaisella. Aini ja se puolen litran muovipullo johon iskä oli laittanu mulle "Saila-maitoa" ettei E&T:n tarttis ostaa kokonaista purkkia rasvatonta. Että näin. KUINKA PALJON MEIHIN OIKEEN MAHTUU RUOKAA?! XD Ei vaan, hienoahan se on että saa matkaevästä ja iltaherkkuja ja ruokaa ja jaja hehehhe. paljon ruokaa.

 

 

 

 

 

 

moimoi!