Tiiän. MÄ TIIÄN! Oon ollu ihan älyttömän, säälittävän ja sairaan laiska/saamaton/motivaatioton säkki eli Minä. Mut nyt tulee tekstiä. Vihdoinkin! Kummallisen musiikin, pizzan ja kahden oluen inspiroimana. ...Ja tietenkin ihan mahtavien tyyppien ja tulevien tapahtumien takia myös kirjottelen. Jeuu. Vaihdan musiikkia.

Tiiättekste ne kirjoitusharjoitukset, että taustalla soi vaikka seitsemän eri biisiä, ja sit antaa kynän vaan sauhuta ja huomaa että tulee erilaista tekstiä? ...Kokeillaan sitä nyt. Tällä hetkellä soi The Darkness: Love is only a feeling.

Apua taas on tapahtunu miljoona ja kaks asiaa. Ensinnäkin Patusta, eli St. Patrick's Day!! Me alotettiin (ja siinä se oliki) juhlinta lauantaina - oikee Patun päivä oli tietty seuraavana maanantaina 17.3. ...Tietenki se biletys oli parasta (ja kamalinta) maailmassa, koska meillä on täällä jopa neljä iki-ihanaa irkkulaista (joo huomaan et musa toimii jo; en oikeesti tykkää ku ehkä kolmesta). No joo; alotettiin kolmen jälkeen keittiössä; irkut ja muutama avustaja käristi pekonia, makkaraa, köyhiä ritareita, munakasta - kunnon irkkulainen aamiainen nääs! Ne myös jako olutta ilmaseks, mikä sopi meikälle oikein hyvin :D:D
..Joo siin sit käytävällä istuttiin ja höpistiin, ja oli niiiin hauskaa!!...Mut sit olutkuorma ehkä vähän kostautui ja maanantaina näin kuvia mitä en ois halunnu ehkä nähä itestäni.... Nuh, sunnuntain olin sit huoneessani, mitä ny kävin tekeen ruokaa keittiössä ja hakemassa leffoja kamulta. Katoin viis leffaa koneelta. Parasta ;)
Maanantaina oli yhen turkkilaisen tytön synttärit, ja ne tarjos kakkua.
- hei vaihdan biisin, tällä kertaa jotain mitä sain Robertalta; mun koneella sen nimi lukee Áãáóá jne jatkuen eehen.. Hmm mielenkiintosta.. -
Nuh, en siis tunne näitä turkkilaisia kovin hyvin, ja aattelin et meen EHKÄ kakulle ja sit takas huoneeseen . . . meninki ja oli tosi epämukavaa, lauantain tapahtumista johtuen - - siis ei tapahtunu mitään vakavaa vaan tyhmää hulluttelua ja huutelua ja ku ei koskaan tiiä kuka kuuli ja kuka muistaa ja ketä satutti...jeps.
Yritin koko ajan siinä käytävällä istuessani keksiä pakokeinoa, ja aattelin jopa mennä neljä kerrosta alas ja neljä ylös (eikä meil oo hissii) ihan sillä tekosyyllä et "kävisin kattoon koska mul oli pyykkiaika", vaik tiesin sen tietty hyvin oikeesti.. Mut lopulta yks kamu meni huoneeseensa ja seurasin sitä - - loppuillan vietin kattoen leffaa Robertan ja Jasnan kaa ;D:P
- Uus biisi: Olavi Uusivirran On niin helppoo olla onnellinen & Irrallaan. Älkää tuomitko.
hei rokkenrol.
Ollaan käyty myös kulttuurikohteissa. Siitä pitiki mainita.

En oikeesti usko et nyt vast, tässä vaihees täällä oloa, tajusin kuinka paljon Lodzissa on punatiilitehdasrakennelmia - ja ne on kauniita!! Siis onhan ne useet ränsistyneitä, mut ette usko kuinka ihana et perustehtaisiin (rakennettu 1800-luvulla) on koristeltu kaikkee linnantorneja ja ihanii ikkunaraameja... Siis normitehtailija ois säästäny vaan rahaa ja tehny palikkatehtaita? No ehkä ei tohon aikaan; kai se oli joku vaurauden merkki seki et tehtaat on nättejä myös :) Mut sit kävin yhes tehtaanomistajan palatsissa (ei siis Palace, missä oon käyny ennen), mut tää kartano oli kans niin IHANA <3 luuv! Sellasen päätin rakentaa Englannin maaseudulle! Et tervetuloa vaan kaikki kylään sit!! ...Ostin myös opuskan täst kartanosta (vain 17zl, ei paha), missä on historiaa ja kuvia; niiden kuvien perusteella sit sisustan sen kotini. Teetän samanlaisia vaatteita joita sais yhestä lempikaupastani, mut nää vaatteet ois aidosta silkistä ja muusta mukavannäkösestä materiaalista ...oho, mitä nää biisit saaka mua tunnustamaan! HAHAH! :D:D Mut joo, Jasnan kaa ollaan suunniteltu näitä, ja sovittiin et meitin kartanoissa sit ois hienot vierashuoneet et ku halutaan tulla bilettään toistemme taloihin...hih!!

Vitsit. Roberta sit lähtee ens keskiviikkona... Harmi, koska tyttö on tosi kiva :) Mut voihan sitä olla kaveri  ihan mailejenki välityksellä; nytki kirjottelen Anitalle, sekä tietty Suomeen :D

Ja muutes ette tiennykä (ehkä) että porukat ja Elmo&Tuomas tulee kylään!! :D:D Ne saapuu nyt maanantaina Varsovaan koneella; meen vastaan, sit mennään yhes Krakovaan. Koska on pääsiäismaanantai ni luultavimmin kaikki paitti ravintolat on kiinni...Nuh, Krakovaa voi kyl päivän katella ihan "ulkopuoleltaki", ELI kierrellä vaan ja ihastella :)
- Biisi: Simon & Garfunkel: Sound of Silence.
Nuh, meil on koko tiistai ja puolikas keskiviikkoa aikaa käydä keskitysleireillä ja suolakaivoksella (kuvia ja selitystä seuraa; yritän olla nopeempi tällä kertaa, mut tietty ku tyypit on tääl viikon ni sinä aikana tuskin laitan tänne mitään uutta)...Sitte keskiviikkona johonki aikaan tullaan junalla Lodziin. Roberta lähtee samana päivänä takas Italiaan, joten haluun tulla takas tarpeeks ajoissa halaan hyvästit :) tai siis näkemit, ku jos en viel Italiaan pariin vuoteen mene ni tavataan R:n ja yhen ukrainalaisen Irinan kaa Pietarissa!! ...Ja koska porukat tuo kaikenlaista herkkua, ni aattelin laittaa Robertalle mukaan suomimusa-dvd:n ja suomikarkkeja :)
-Biisi (miks nää on niin lyhyitä?!): U2: Sweetest Thing; All I want is you; Sunday Bloody Sunday
Noh, Lodzissa luultavasti vien vieraat jonneki kivaan kartanoon, ja ehkä Palmiarniaan eli kasvihuoneeseen jossa on kaikkea kivaa banaanipuusta (vai mikä onka) piranja-altaaseen asti ;P ...Lodzissa ollaan perjantaihin asti, ja varmaan aika aamupäivästä mennään sit Varsovaan, jossa ollaan yks yö ja sit nää lähteeki takas Suomeen. Nyyh. ...Vois tuoda taskussa Pikun ja Kirpun - - - miuhau!

Jeh. U2. Kukapa sitä ei rakastais? Mut tää on ny vähän masista.

Nyt pitää kertoo tästä viikonlopusta! Eli aika monet tyypit matkustelee tai menee lomalle kotimaahansa. Meitä jää kourallinen tai kaks tänne pääsiäiseks, ja lauantaina päätettiin kokata yhtenen ateria :D ...Ei aavistustaka mitä siihen kuuluu, mut varmasti kivaa ja tulee hyviä kuvia ;P ...Päätin ostaa suklaamunia, sit sellasen valkosuklaasta tehdyn karitsan (kerron sen merkityksestä kohta lisää), ja pöydälle (viedään pöytiä ja tuoleja huoneistamme käytävälle) sit kynttilöitä, tipuja, ehkä servietit, pikkusia suklaamunia, kukkia...kuka tietää :) Ja tietty kaikenlaista ruokaa! Ja koska puolalaiset juo kuulemma viiniä ateriallaan, ni mul sattumalta on tääl avaamaton punaviinipullo jonka taidan sit korkata lauantaina!

Joten; puolalaisista pääsiäisperinteistä pitää sanoa sen verran, että lauantaina ihmiset vie ruokakorinsa kirkkoihin siunattaviks - tai siis pappi huiskii pyhää vettä einestuotteiden päälle. Einestuotteiden? Nu nou! Näillä on korissa lammas (ei oikea)(kuvaa Jeesusta), munia (puisia tai koviks keitettyjä ja maalattuja eri alueiden värien&kuvioiden mukaan), tipusia (nää kaks kuvaa uutta elämää), suolaa ja pippuria, valkosta makkaraa (saksankävijät ehkä tietää), leipää (the body of) ja olikohan muuta? ;) Mut anyway, sit kotona ne syö näit siunattuja ruokia.. Tai ainaki Lodzissa; joillain muilla seuduilla ne syö vast su-aamuna.
Maanantaina (ja tää mua pelottaa aikas paljon!!) on perinne kastella varsinki naiset vedellä - - ennen se oli mukavaa kananmunanmuotosesta vesiaseesta veden purskauttelua, mut nykyään "huligaanit" heittää ämpärillisiä vettä kaikkien päälle - ne oikeen kuulemma oottaa mummoja jotka tulee aamukirkosta, ja tramillä ja bussilla ajelu ei oo järkevää, sillä ku ovet aukee pysäkeillä - - pärks!
Jeh. ;) voi niitä nuoria, eikö? Paha vaan et mun pitäis just maanantaiaamuna mennä asemalle...otanpa taksin! :D Paitti paha asia, paha paha asia (lalalaaa) on myös se et ei aivastuskaan et onks yhtään tilaa missään julkisessa kulkuneuvossa, eli bussissa tai junassa!! ...Mähän voin mennä vaik huomena ostaan itelleni lipun Varsovaan, mut mitäs sit ku meit on viis ja halutaan Krakovaan ja asemalla sanotaanki ettei oo tilaa? Eih! Ei ees tallissa! (OMG! Tää Bloody Sunday tosiaan tekee kepposet!).

Joo.

Emmä keksi muuta sanottavaa. Vitsit, pitäis kirjotella useemmin ku on asiat viel hyvässä muistissa :D ...Samoin mun matkapäiväkirja; kirjotan siis tätä matkablogia, mut on myös vähän yksityisempi päiväkirja, jota aattelin kirjottaa tooosi usein kans! Noh, viime lukukaudella tää onnistu ja kirjotin mielellään, mut nyt on kaks, kolmeki viikkoo väliä. KÄÄK! Eipä siinä muuta mut haluisin kolmen vuoden päästä muistaa ihan KAIKEN, ja lukea kaikki pienet, ei-niin-tärkeetki asiat ja muistaa ne...mut ei, ei, koska oon laiska/saamaton/miten se ny menikä 8/

Laulu vaihtuu: Zen Cafe: Lauantai

Haluan muute vaihtaa puolankielenryhmää. En siis ymmärrä MITÄÄN nyt tässä ryhmässä - jotenki vahingossa huomasin et meitin ryhmä onki nyt lukukautena se advanced ryhmä...noh, ope ehdotti kahelle pojalle (jotka oli ollu meitin ryhmäs edell. lukukaudel) et ne vois mennä just alottaneitten ryhmään.... ja meille tuli uusia jo puolaa osaavia... Mut tänäänki oli siel yksin - Mariana ja Kelly kotimaissaan ja Miina matkailee. Mä, yks saksalainen ja neljä ranskalaista. Ei kivaa, ei kivaa. ...En ymmärtäny mitään ja moneen kertaan harkitsin sitä et nappaan repun ja juoksen ulos huoneesta. Ei se ois ehkä ollu niin noloo? Oisin voinu tehäki..Mut kakkasen päivän parans ku pääsin käveleen sen saksalaisen (Marcel, jos ny haluutte tietää)(ja nyt vaihtu biisiki) kaa kotiin ja jutskattiin ja oli kivaa ;P Mut päätin tosiaan mennä yhen Slawekin ryhmään, missä ei tarvi tietää niin paljon, mut se ryhmä ei oo myöskä just alottaneille. Ei olis liian noloo ja häpeällistä, varsinki ku Slawekin ryhmässä on monta kaverii :D (Jättiläinen on biisi).

Ja sammuttakaa valot 29.3. klo 8-9 illalla. Tehkää jotain mielenkiintosta vaikka. Ei tartte valoja.
http://www.earthhour.org/

(Ou mai kaad - Smashing Pumpkins: Ava Adore!!)
Sellasta. Nyt kuvia. Paljon!
1389536.jpg
Jasnan syndejuhlinnat - Damian pukeutu naiseks ja anto sylitanssin ...anto? teki? mikäs verbi nyt kuuluska sylitanssin kaa? hahaha hehehhe

1389537.jpg
Robertan kaa poseeraus :D
- SP: Bullet with butterfly wings -

1389538.jpg
1389539.jpg
Pamiarniassa :)

1389540.jpg
Me want one of these. ...heheheh väärä grammar on vaan niin hauskaa.

1389541.jpg
Hullunkiilto silmissä?

1389542.jpg
Tietöitä. Täällä tehdään paljon niitä ja muitakin uudistuksia (kuten näätte seuraavasta kuvasta)...Lodzia ehdotetaan kulttuurikaupungiks 2012 vai oliko se toi vuosi? Nuh kuitenki; tänne rakennetaan jotain jättimäistä tietä jostain jonneki - tais olla pohjosesta etelään ja toinen menis idästä länteen. Näin. Onhan tää city tietty maan keskellä... Mut varmaan tulee turisteja lisää, ja haluun tulla tsekkaan paikan tossa seittemän vuoden päästä vaikkapa, eli onko millanen ja mitä kaikkee uutta :D
1389543.jpg

Kiitos näkemiin ja kuulemiin!

Tää lopettaa tällä biisillä: Klaus Thunder & Ukkosmaine: Nöpönenä XD