Ihmeellistä - käytävällä on hiljaista!

Missä kaikki ovat? Hmm, eilen juhlittiin niin ihmiset on varmaan väsyneitä, mutta myös koska ulkona on aika ihana(n näköinen) päivä, niin ovat varmaan siellä! :) Miinakin lähti Tescoon eikä ole vielä palannut :D

Eilen eli perjantaina tosiaan "päiväretkellä" (eli tämä tapahtui seittemän aikaan) mentiin kuunteleen filharmonista konserttia... No, siis jotain siihen suuntaan! hih-- siis tiedätte ne viulut ja muut ja kapellimestarin ym ym! Noh, mä olin aikonu ostaa jotain tyylikkäämpää ku farkut&huppari jo muutaman päivän ajan, mut koskaan ei ollu energiaa/tilaisuutta mennä shoppaileen! Jätin sit sen perjantaille, eli koulun jälkeen kävin nopeesti raflassa syömässä spagetit ja sit Manufakturaan ettiin jotain päälle pantavaa.

Nuh, kävin joissain kaupoissa joita ei oo Suomes, mutku aika kävi vähiin ni marssin eka KappAhliin ja sit H&M:n! heheeh! Löysinki sit konserttiin valkosen paidan ja kivat housut, sekä illalle viel uudet farkut & baaripaidan (sekä vyön, korvikset jne...). Juu, sit ku olin ne saanu ostettuu ni kello oli jotain kaksket yli viis. Eipä siinä mitään muuta, mutta asuntolasta oli suunnitelma lähtee viittä vaille kuus! Ja ku astuin ulos Manufakturasta ni huomasin et nojee-täällähän sataa kaatamalla! Eikä tietenkään mitään sateenvarjoa mukana, vaan laitoin huivin tukan suojaks ja käppäilin tram-pysäkkiä kohti...

Ennen sinne pääsyä katoin kelloa ja se oliki jo puol kuus, ja jos oisinki saanu tramin heti, ni en ois millään kerenny valmiiks ajoissa, jos ees huoneeseeni asti! Soitin sit Miinalle et HELP! - Tai siis et mä joudun tuleen suoraan ;P... Lähin käveleen Pietrkowska-kadulle (tämän kadunnimen saatte lukea enemmän tai vähemmän oikein kirjotettuna monesti, koska se on se Lodzin iiiso ostos/rafla/clubi-katu jonka kaikki täällä käyvät tulee tuntemaan!) sitten, aattelin siis ettiä kahvilan tms missä voin vaihtaa vaatteeni niihin uusiin! Onneks bongasin McDonaldsin, jonka vessassa vaihdoin sit kuteet ;D! Sit piti vähän tutkii (onneks mukana ollutta) karttaa, eli että mihkäs mun sitten pitikä mennä. Jeejee, siinä vieressä istu nuori tyttö joka osas enkkuu (nuoret nyt taitaa osataki; vanhemmat ihmiset todella harvoin), ja sit se näytti Filharmonisen konserttitalon (tms) kartasta. Se olikin sit seuraavan kadunkulman ja pienen kävelymatkan päässä, ja ku Mäkistä astuin ulos ni ei enää satanuka!

Oottelin muita puolisen tuntii vaivaantuneena siel konserttitalon sisällä, seurana tyylikkäästi pukeutunutta henkilökuntaa, jotka varmaan vähän katteli et mitäs toi täällä tähän aikaan tekee... No, puol seiskan jälkeen tyypit sit tuli asuntolasta, ja pääsin laittaan vähän ripsarii (lainasin yheltä Saralta) - ku meikkeinä mulla oli vaan kouluun laitetut peitepuikkokerros ja puuteri, jotka oli lähteny sateessa, ja hiuksetki oli vaan ponnarilla ollu... Huh! Mut juu, onneks oli sentään hienot vaatteet, HAHHA! Joo, se konsertti oli ihan hieno, vaik pitää myöntää et ekalla puoliajalla meinasin nukahtaa! Toinen puoliaika oli vauhdikkaampaa musiikkii; sai seurata et ahah-nyt toi nainen tuol takana nous seisomaan-ahah-ny se pamauttaa kongia... ;D Mut sen parituntisen jälkeen osa porukasta lähti suoraan baariin, ja mä&muutama muu mentiin eka dormille vaihtaan vaatteet (ja mullahan oli viel ostoskassit ja koululaukkuki mukana!). Laitoinki päälle uudet farkut ja paidan, ja sit tramillä taas keskustaan.

Mentiin Lodz Kaliska -clubille (siis kaks ekaa kerrosta enemmän istumapaikkoja, ylin on tanssipaikka). Ne muut tyypit, siis Miina ja monet muut jotka jäi suoraan cityyn, ni ei olluka Kaliskassa! Ne oli menny Honey Bunny -klubille (TIEDÄN, kuulostaa ihan kauheelta; en oo ollu mut jotkut tykkäs, toiset ei), joten mä + irkut (Braian, Kelly, Colette ja James), portugalilaiset (Mariana, Fernando, A--jotain,..muita?), ranskikset (Cecile ja Yann), ja saksalaiset (Philip ja Cristopher) (muita?!), mentiin sit danssaan. Koska oon ollu niin nörde nyt viikolla enkä oo oikeen bilettäny (koska on pitäny herätä kouluun!), ni nyt aattelin juhlii senki edestä! :D En päätyny kuitenkaan juomaan ku kaks olutta (ducepiwo - iso olut), ja sit Cecile tilas mulle omena-kanelin makusen drinkin (sil oli joku puolalainen nimi jota en ois muistanu tiskillä!)... Mut olipas hauska ilta!

...Ja vähän kummallinen myös, koska Erasmuslaisten keskuudessa esiinty omituista pariutumista! Ykski jätkä suuteli vähintään kolmee eri tyttöö illan aikana, sit eräät toiset, itse asiassa kakski paria, suuteli loppuillasta... No, mun "jännin" tapahtuma siel oli ku joku puolalainen poika tanssitti, eli tanssittiin jotain salsaa tai vastaavaa! ;D En tietenkään osannu mitään, vaik se kuinka yritti opettaa! HAH! Mut sit se otti tanssipartnerinsa ja näytti miten sitä oikeesti tanssitaan, ja näytti tosi hienolta! :D:D Sit taksissa kotimatkalla sanoin Marialle (saksi): "Everybody was kissing mut I danced with a gay guy"...just!! Jeh, mut hauska ilta, tosiaan!

Tänään nukuin pitkään ja näin outoja unia (joku valmisti jotain suurennusainetta ja toinen vakoili ja lopulta käytti kaavaa itteensä ja kasvo jättiläiseks...), ja vähän siistin paikkoja ;) Ulkona on tosiaan aika hienon näkönen päivä, mut taidan nauttia siitä vain ikkunasta katsoen, koska nyt pitää valkata 100 kuvaa ja lähettää Ifille. Mul on nimittäin yks tarjous voimassa huomiseen asti; saan 100 kuvaa ilmaseks, vain postimaksu, n.6e, pitää maksaa...

Mu hei, kukaan ei oo kysyny mitään! Kysykää nyt jotain! Vaik et minkä väriset sukat mulla on (-tällä hetkellä ei oo, on vaan tossut jalassa).

Kuvia:

941124.jpg
Varokaa heppakärryjä. Tämä varotus"kolmio" oli vilkkaan ja ison tien varrella.

941228.jpg
Tässä kuva Egypti-näyttelyn teltasta. Taustalla näkyy Manufakturan osanen eli leffateatteri. Eikös oo kaunis? (Aah, pitää hankkii sellanen I <3 Manufaktura -paita, jos vaan löytää jostain!)

941161.jpg
Palace takapihalta katsottuna. Hiano, hiano. Palace oli siis Manufaktura-tehtaiden omistajan kartano, ihan keskustassa se. Siellä sisällä toimii museo johon vien täällä vierailijat ;D


941176.jpg
Katutöitä. Täällä tehdään niitä aika paljon, ja tram-linjat on vähän vaihtuneet... Mutta osaan ne kaks, kolme, jotka vie mua kotoolta ja kotiin, ni ei tartte välittää :P

941183.jpg
Finn Crisp! Huomaa Suomen lippu oikeessa yläkulmassa. -- Jostain on saatava kuituja ja terveellisyyttä! Täällä ei tosiaan ole tummaa leipää paitsi joitain siivuja, aiheenaan Fitness... Eli terveysleipää kuntoilijoille. Najuu.