Heheh, tää alkupostaus on kaikille, mut vain elämäänsä tylsistyneimmät varmaan haluu lukea mun matkailuyrityssuunnitelmat. Jotka ei varmaan koskaan toteudu koska jos mä voittaisinki jotain 50 miljoonaa jossain superlotossa joskus, ni en laittais niitä ehkä tuohon ajatukseen vaan ostaisin taloja itelleni eri puolilta maailmaa (esim Lontoon keskusta ois kiva, ja Camden, ja kartano palvelijoineen jostain Englannin maaseudulta, ja Irlannistaki ois kiva omistaa asunto, sekä tietty tuolta down underista, ja ehkä pitäis joku New Yorkin torakkakämppäki ostaa, ja Suomesta ainaki kymmenestä paikasta, ja vaikka jostain Gdanskin taiteilijakorttelista, ym ym...). MUT SIIS, kuhan leikittelin ajatuksella...jolla leikittelin jo viime kesänä kun lenkitytin Pikua ja kattelin niitä maisemia.. ja jolla leikittelen varmaan ens kesänä tehdessäni samaa.... :P


MUTMUT, alotetaanpas nyt tästä päivästä ensin! :D ...tai eilisestä, hih. Meillä oli kamuja eilen käymässä, korkattiin Joensuun käyttöön toi mun Singstar, ja syötiin ja juotiin siinä samalla jotain hyviä juttuja. Oli kyl hauska ilta, jonka päätti mielenkiintoisen ohjelman kattelu nettitv:stä...

Täällä on ollut tässä lähipäivinä yöllä ja aamulla se n. miinus 30 astetta tosiaan, heheh! Ite en oo joutunu ulos niihin aikoihin, ja pahin kokemani on ollu se jo aiemmin talvella tutuks tullu noin -25 astetta. Silloin aikasemmin oikeestaan nautin siitä, koska viime talvi oli niin masentavan lämmin, mut nyt ku aloin haaveilla kesästä niin alkaa ehkä vähän jo kyllästymään talveen... Mutta vain vähän, koska ei tarvis liikaa kiirehtiä, ku vasta pääsin korkkaamaan (hyvä sana tuo korkkaus) mun luistimet tältä talvelta!! Käytiin Petran kaa testaamassa jää, ja osasinpas taas niin paljon paremmin luistella ku viime talven yhellä (vai kahella) kerralla ku kävin testailemassa kaatumisprosentteja...;) Pitää mennä kyl uudestaanki, mut se sen päivänen miinusaste oli kyl vähän liikaa, ei tarttis olla niin kylmä ens kerralla.

Ja sit lätkää on tullu katottua! Ei mua muut urheilut kiinnostaka, mut Suomen puolesta heräsin seiskalta (eilenkö se oli? tuntuu et siitä ois ollu pitempi aika ku meni sit takas nukkumaan ja se sekotti vuorokausirytmin..) kattomaan matsia, jee ollaan tähän mennessä voitettu mukavasti... mut mitäs sit se Ruotsi? ;D Sitä mennään aamu-seiskaks kattoon Jonnalle ja Laurille, kattoo et paljos väkeä jaksaa raahautua niin aikasin liikkeelle, ja että miten siitä sitte jaksaa lähteä koululle (maanantai kun on mun pisin koulupäivä koko viikkona)... :) Mut uusi elämys, pitäähän se kokea (siis se aamutunteina kyläily).


Okei, mut tässä sitte seuraa yrityssuunnitelma. Se on kirjotettu ihan ranskalaisin viivoin, ja siitä eniten tajuaa varmasti perhe/korkeelaiset... :)


 

Korkeen matkailuyritys


Muutama viiden tähden, muutama neljän tähden loma-asunto. Enemmän (neljän tai kolmen tähden) mökkejä. Teltta- ja matkailuvaunupaikkoja.


Erikoisuus: Koe maalaiselämä!


-         Kärkölän koti ja pihapiiri pitää rauhoittaa! – olin suunnitellut sinnekin joko mökkitoimintaa (aittaan saisi kaksi pientä, halpaa loma-asuntoa), tai kunnon perinteistä, ulkomaalaisia ja nuoria vetävää hostellitoimintaa (vintti)! Mutta eihän siellä sitten voisi kukaan asua rauhassa ja kulkea pihalla vieraiden häiritsemättä…


-         Tekojärvi!! Sinne pellolle ”mummonmökin” taakse, missä olen talvipäivinä joskus nähnyt järven – kun lumi peittää tasaisesti pellon, alkaa jo epäillä kotiseututietämystään ja miettiä että hetkinen, miks mä en oo koskaan huomannu tota lampea tossa?... ;)


Tossa missä lukee Ahola, ni sen alla olevan peltotilkun vois mun puolesta muuttaa tekojärveks... Silloin meitin kodista ois ihan parin minuutin pyöräilumatka nauttimaan vesileikeistä, mut turistit ja mökkiläiset ei aiheuttais stressiä ja yksityisyys ei vaarantuis..meillä...mut ei siin oo muitaka ihan lähellä, paitsi se mummo (jos oon tulkinnu karttaa oikein ja jos siinä talossa ees asuu mitään mummelia, en tunne omia naapureitani hehe! Eiks toi numeron 85 alla oleva oo hirvimaja eiku-mikskä-sitä-kutsutaan ??)

Tekojärvi voisi maksaa jotain 2-3 miljoonaa euroa (katoin netistä ja yksi järvi maksaa sen verran jossain Lapissa tms). Aikaa toteuttamiseen voisi kulua kaksi vuotta, vielä vuosi tai kaksi maisemointiin, kalojen kasvatukseen.

 

Tekojärvi soveltuisi kalastukseen ja uimiseen. Se voisi olla tarpeeksi laaja ja syvä myös veneilemiseen – siis todellakin tarpeeksi syvä, en halua siitä mitään liejulampea…


Tekojärven biitsillä olisi koju, jossa paikalliset nuoret voisivat ansaita kesälomarahoja myyden juotavaa, naposteltavaa, ja vuokraten onkia ym. Erityinen lisä olisi polkupyörien vuokraus, jolloin turistit voisivat pyöräillä joko Järvelään ja takaisin, Huovilaan, tai vain maalaismaisemia ihaillen hiekkateitä pitkin. Polkupyöränvuokrauspisteellä olisi monikielinen kartta parhaista pyöräilyreiteistä. Pyörien lisänä tulee pakollinen kypärä ja valo (varsinkin pimeämpään aikaan). Kojunpitäjien olisi hyvä osata kieliä, mutta suunnittelin myös palvelua, jossa ongelmatilanteissa kojunpitäjä voisi soittaa kieliä osaaville henkilöille, jotka toimisivat simultaanitulkkeina (tai-mitä-onkaan) – näille henkilöille maksettaisiin korvausta (palkkaa) per puhelu, ja heitä olisi varalla useita jos jotain ei tavoitettaisi (nämäkin sovittava etukäteen, vaikka parin viikon varoajalla)… Nämä voisivat olla myös opiskelijoita / kamuja, jotka osaavat enkkua, saksaa, venäjää… :D – Kojunpito varmasti rahoittuu myös kunnan tuella, työllistäähän se paikallisia.

Talvella kojulta voisi vuokrata suksia ja luistimia. Itse asiassa kojun ei tarvisikaan olla pelkkä kiska, vaan muutaman vuoden kuluttua voisi rakennuttaa isomman rakennuksen, jossa olisi lisätilaa hotellityyppisesti. Siitä voisi tulla matkailukeskus, josta vuokrataan ekologisia elämyksiä – ei siis mitään moottorikelkkoja tms kiusaamaan naapureita ja elukoita, vaan suksia, hevosajeluita (keskusteltava paikallisten hevosyrittäjien kanssa) ym ym.


-         Elämyspalvelut. Paikallisten maanomistajien kanssa keskusteltava elämystarjonnasta. Turistit voisivat halutessaan osallistua perunankylvöön - - - sillä vanhalla perunankylvökoneella tietenkin!!!, paalaamiseen - - - niitä suorakulmion muotoisia paaleja, koska lapset voisivat rakennella niistä taloja ym, jne. Kävelymatkan päässä olisi lehmiä, hevosia ja lampaita, joiden ruokinnassa ja paijaamisessa turistit voisivat auttaa. Maalaiselämys koettaisiin syksylläkin sieniä ja marjoja kerättäessä, tarpeen vaatiessa ohjaajan kanssa (Elisa ja äiti sienikirja kädessä ja kymmenen italiaisturistia perässään, yms). Keväällä haluavat (lapset varmasti) pääsisivät traktorin kyytiin. Näitä turistielämyksiä olisivat tuottamassa joko maanomistajat, mutta jos siitä olisi liikaa vaivaa, niin Korkeen matkailuyritys palkkaisi muutamia koulutettuja aktiviteetinjärjestäjiä.

Ekstraa voisi olla talvisin järjestettävä historiallinen metsätyöelämys, jossa suomenhevosen kanssa turistit saisivat rahjata puita metsästä - tietty sillai et hevonen ei rasittuis liikaa (no raahais vaik risuja sitten), ja siellä olis pari erittäin asiantuntevaa ihmistä neuvomassa ja valvomassa. Nisupullia ja nuotiokahvia tietenkin kanssa. Mökkikylässä savusauna.

-         Miten sinne pääsee & mainostus. Mainostus hoidettaisiin Lahden seudun matkailulehdissä, matkailupalveluissa, sekä netissä. Tähän ehkä palkattaisiin mainosfirman apua (onhan projektikin iso ja toivottavasti tuottoisa). Mainostuksessa korostettaisiin laadukkaissa loma-asunnoissa asumista, mutta silti luonnon keskellä olemista. Elämysmatka maalle, jossa voisi kokea vuoden vaihtelun ja siihen liittyvät maalaistoimet. Mainostettaisiin myös tekojärveä, joka tarjoaa taas uusia mahdollisuuksia. Mökit muuten olisivat aika lailla tekojärven ympärillä, tai ainakin lähellä keskusbiitsiä (kävelymatka). Luksusmökit eivät sijaitsisi liian lähellä toisiaan, mutta myös halvemmat olisivat yksityisempiä, kun niissä luultavasti asuisi mm. kännääviä nuorisojoukkoja (heheh), jotka ovat varmaan vähän meluisimpia asukkeja.

Korkeeseen pääsee esim. Lahdesta joko junalla, bussilla tai autolla/moottoripyörällä. Parkkitilaa pitäisi siis olla jonkin verran, samoin kuin karavaanarialuetta. – Teltta&karav.-alue muutes, sitä en oo suunnitellut mielessäni ollenkaan, kai sen jonnekin voi sijoittaa… XD  Mutta siis meillä voisi olla pakettiauto käytössä, jolla haetaan sopimuksen mukaan tyyppejä Järvelästä tai Hämeenkosken puolelta bussipysäkiltä. Muutaman vuoden kuluttua voisi neuvotella sesongin ajalta, että joku bussi voisi viilettää siitä ohi – oisihan siellä se tekojärvikin minne varmasti tulisi väkeä Järvelästä ja Hämeenkoskeltakin. Taksiyhtiöiden kanssa pitäisi myös neuvotella, laittaa niiden numeroita mökkikirjaan, ja arvio että mitä maksaa klo 4 aamuyöstä baarista kotiin tulla.. .:P ja sinne meno, myös. 


-         Kelle? Noh, niin, kaikille :P Enemmänkin niille joita kiinnostaa maalaiselämä (kaupunkilaiset), suomalainen luonto (ulkomaalaiset), tai jotka vain haluavat juhlia jossain (polttariseurueet, synttärit, kamujen mökkiviikonloppu…). KAIKKI INFO Korkeen Matkailuyrityksessä OLISI MYÖS ENGLANNIKSI  - sitä en voi korostaa tarpeeksi, koska ulkomaalaisten tulee viihtyä ja tulla takaisin tai ainakin suositella paikkaa!! Siksi tekojärven koju/matkailupiste myisi myös matkailukamaa, Kärkölässä ja lähiseuduilla tuotettuja juttuja sekä suomalaista designiä!

Tulevaisuudessa suomen ja englannin lisäksi informaatiota ja apua saisi myös venäjäksi, ruotsiksi, saksaksi … myös japani, espanja, ranska, viro… :D

Matalan budjetin matkailu olisi mahdollista tosiaan, ja elämykset (pyöräily, käynti Huovilassa, metsässä samoilu – kompassi mukaan! –, eläinten ja luonnon näkeminen) olisi ilmaista/halpaa :) Enemmän rahoja lomailuun laittavat asuisivat ylellisemmin.


MUUTA: en oo miettiny vielä ruokailua… Kai senkin sais järkättyä :) Enkä tiiä mitä muuta unohdin :D

Erityinen erikoispiirre ois muuten noi harjut! eli salpausselkä, ja pieni historiantunti et miten ne on syntyny mökkikirjoissa :D

Niin ja byrokratia olis varmaan murha.... Tehtäis kuitenki yhteistyötä Kärkölän kunnanki kaa, mut varmaan kaikki rakennusluvat, luvat naapureilta ja tilanomistajilta, lupa tekojärveen, isoon bisnekseen ja muuhun..No siihen menis varmaan vuosia ja aika paljon rahaa.

 

Lisäksi:

Koulutus – Korkeeseen vois vaik kymmenen, kaheksan, miksei jo viiden vuoden kuluttua (kattoo eka et millanen menestys tää matkailuyritys ois) niin siis perustaa  opiston!! Eli siellä vois olla lyhyitä, viikon tai kahen kursseja sesonkiaikoihin, sit pitempiä kesäkursseja, ja sit vuoden tai kaks tai kolme kestäviä opintoja!! Kesällä, lyhyitä turisteille suunnattuja kursseja vois olla (luonto)valokuvaus, perhojen tekeminen, maalaus, tanssi, maalaisuuteen liittyvät jutut! sienikurssit, kokkauskurssit! Sit vuoden ympäri siellä voisi opettaa vaikka elämysmatkailua, tilanpitoa, rakentelua, myös jotain kivaa niinku valokuvausta, kieliä… Näin maaseudulle tuotais lisää työpaikkoja, paikalliset tilalliset menestyis ku heidät otettais yhteistyöhön (esim hevosyrittäjät, karjankasvattajat ym), Kärkölä sais mainetta, matkailuyritys kukoistais paremmin ku nää tekis yhteistyötä, opiskelunsa päättäneet tai päättävät sais kesätöitä ja työkokemusta, ym ym ym!! :D (tätä ollaan suunniteltu Silvin kaa, osa kunniasta siis hälle!)

 

 Okei. Huhhuh. :D toivottavasti joku nautti tän lukemisesta. Mä nautin nimittäin suunnattomasti sen kehittelystä! :D ja sit superlotto vetämään XP