"...do swear in a solemn sort of way, to do that...President stuff...in a really...really good...fashion...

- Moral: Always use notecards."

Pundit Kitchen - Lol News and Lol Politics Fun


Joensuussa tammikuun alussa tapahtunutta valokuvin:

Joensuuhun palatessani postissa ootti Puolan mentorilta Anialta tullu joululahjapaketti. Ite lähetin sille muutamia suklaita; siltä oli tullu tän kuvassa olevan kakun lisäksi esim nätti vihko, suklaata ja soittorasia-keksipaketti... Kakkua piti kaivertaa kun siinä oli jo homekukkia. Oisin syönyt kyllä siitäkin huolimatta, mutta kakussa oli niin tiheässä rusinoita, niin ei maistunut mulle. Kaverit ei siihen koskenut, kun kerroin homeesta...höh, pelkureita ;) Roskiinhan se sitten lopulta meni.


Janille kokoonnuttiin ekoina päivinä, ensin vaihtamaan lahjoja (jolloin lähdin aikaisin takas kotsaan; olin tullut vasta sinä päivänä Jojeen ja olin ihan uupus), seuraavaksi pelailemaan ja tekemään pizzaa ja vielä lauantai-iltana kokoonnuttiin "alottelemaan" ennen Klaus Thunder & Ukkosmaineen mahtavaa upeaa keikkaa Kellarissa!! (suosittelen tutustumista bändiin)

Meni siinä sitten samana iltana Kellari-neitsyys (juu, en ole kauhea keikoilla käyjä joten eka kertahan se  käynti siellä oli, hihiih), SEKÄ Jokela-neitsyys; se on sentään jo jotain että toi oli mun eka  illanistuminen siellä, kuitenkin aika legendaarisessa juomalaitoksessa. Raikkaana olin mutta hereillä pysyin sielläkin istuessa; seura oli kuitenkin hubaa (Maija, Jenna, Hanna ja fukseja).

Janilla ja muutenkin ekan viikonlopun aikana ehti tosiaan myös näkemään Maijaa, joka oli lomilla aupair-hommastaan Irlannista, sekä Allua, joka myös joululomaili ja lähti sitten takasin opiskelemaan loppulukukaudeksi Ameriikkoihin. Sannaakin näki pitkästä aikaa, kun oli tullut takaisin syyslukukaudelliselta vaihdoltaan Kanadasta!

Ja vielä pitää lisätä "uuden vuoden päätökset", eli olen nyt tammikuun täydellisellä TIPATTOMALLA; paitsi 31.päivä meillä on suuret pippaloinnit Tiinalla Lahessa, ja siellä sitten maistellaan viiniä ihan molemmin käsin! :D ...Itse asiassa on kiva olla krapulattomalla, ni varmaan vedän vielä helmikuun samanlaista satsia. Toinen lakko tässä kuussa on ollut herkkulakko, vaikka se ei olekaan kamalan hyvin pitänyt; mutta eipä ole kauheasti tehnyt mieli herkkuja, joten tuntuu ihan kivalta. Aina välillä sitten pitää "sortua", tai sallia itselleen karkkipussi tai iso pala mudcakea ja jätskiä! :D Ens kuussa aion pitää saman linjan - leivoksia vois nauttia pari kertaa vaikka Houkutuksessa, mutta karkkipussit ja suklaalevyt saa kyllä jäädä kaupan hyllyille! (katsoo nyt pitääkö tuo suunnitelma...)

AINIIN; kerrotaan vielä tämäkin (hahah! vieläkö se jatkaa?) Nimittäin mainitsin että joululoman jälkeen on tullut energiaa - noh, Kelalta oli tullu viesti että jos en saa (tälläkään) kertaa tarpeeksi pisteitä, niin lopettavat tuen kesän alkaessa. Ja pitäisi kuulemma saada vähän edellisten vuosien opintopisteitä kiinni. Noh, keräsin sitten netissä kursseille ilmottautuessa suoritettavaa kunnolla, eli melkein 60 opintopisteen verran. Meillähän minimissä tarttee opiskella 44op vuodessa (9 tukikuukautta). Sain nyt syksyltä vain 10op, mutta yhteensähän siitä sitten tulisi hieno summa. Pitäis sopia Kelalleki, jou ;D Nyt vaan pidän kiinni siitä, että teen ne pari, kolme kirjatenttiä ajoissa ja suoritan kaikki kurssit loppuun. Mutta tosiaan, juuri nyt, ja Jojeen palatessanikin heti, oli ja on sellainen fiilis että tosi mielellään opiskeleekin sen määrän! Nyt aloitan ensimmäisen opeopinto-kurssinkin, niin saa senkin prosessin aluilleen.

Oon myös ajatellut jo valmiiksi ens vuoden prosemma-aihetta. Intilaisten Brittiläisten tuottama kirjallisuus kiinnostaa... Ensimmäisen ja toisen polven "siirtolaiset" varsinkin. Noh, näitähän voi miettiä vielä sen puoli vuotta.

Nyt palataan kuviin! :D

Tässä kuva siis luultavasti pizza-peli-päivästä Janilla; Annika, Jenna ja Margus keskittyneinä puuhiinsa.


Tosi iloisella tuulella kyllä kaikki! Hahahh... No ainakin Sanna oli, kun taas Tiia ja Allu selvästi on myös keskittyneitä... Hyvä sana käyttää monessa tilanteessa, eikö? (Tai ehkä se oli melkein sama tilanne, wha evah.)


Harmi, en saanut Maijasta tämän parempaa kuvaa! Toinen nappaus oli samasta tilanteesta mutta vielä sumeampi. Pyh. Tässä siis Jani - naistenmies. (hahaha)


Ainiin (liittyen nyt ei-mihinkään), pitää muistaa kehuskella että ostin Reebokin Nordic Walk -talvikävelykengät alesta! Jee :D On muuten ihan huomattava etu niistä kävellessä kouluun, kun vauhti paranee ja helppo kävellä jäätävämmälläkin säällä. Eihän mulla siis ollut talvikenkiä, vaan äitin saapikkaat otin mukaani Kärkölästä. Meinasin sitten yks päivä lähteä lenkille, mutten voinut laittaa talven alussa pitämiäni lenkkareita, kun ne tappoi jalkani, ja taas äitin kengät on kuitenkin vähäsen liian isot, niin nekin meinas tappaa päkiät sellaisessa ripeässä kävelyssä :/ Päätin sitte mennä aleihin ostamaan lenkkikengät, ja niitähän olen sitten pitänyt siitä hetkestä lähtien jalassa. Melkein suihkussa ja nukkuessakin ;D Okei, makso 70e, mutta olivat jo 50% alessa ja jaja...

Huomena pitää soittaa porukoille ja kinuta rahnaa, kun tv-hallinnostakin soittivat ja piti tehä sitten sopimus. Miks niitten piti laittaa eräpäivä helmikuun tokalle päivälle; eiks ne tajuu että tuet tulee vasta 3.pv?! Noh, soitan porukoille, kai ne tukee (noloushymiö tähän väliin olisi paikallaan...). Eipä siinä mitään, mutta mun piti pitää budjettia nyt kolmisen kuukauden ajan, et sit näkis että voisinko harkita yksiöön muuttamista. Tällä vauhdilla en. Tai siis - - - tämä kämppä on ihan parhaalla paikalla; 270e + sähkö jaettuna neljällä + netti kolmella ei ole siis mikään paha sekään; meillä on vaatteiiden- JA astioidenpesukone...Mut kyllähän sitä aina haaveilee omasta kämpästä, varsinki ku pääsee käymään kavereiden yksiöissä jotka ei kaikki ole edes niin pienoisia. Nuh, ehkä sitten joskus hamassa tulevaisuudessa ...:) Ja taas aloin höpöttämään!!

Kuvia:

Kutsuin viime sunnuntaina tyyppejä peli-iltaan meille! Tässä kattilassa hauskasti heijastuu suklaa Kaisun ohjeella tekemääni suklaamoussea varten! :D


"Kuinka monta humanistia / enkun opiskelijaa tarvii vaihtamaan lamppua?" Tai no, kiinnittämään sellaista kattoon :D Nimittäin vihdoin vasta sunnuntaina sain aikaiseksi laittaa valon kattoon  - Tiia siis haki oman lamppunsa loman aikana uuteen yksiöönsä, ja loman jälkeen kärvistelin papalta saadulla lattialampulla. Jani sitten toi mukanaan tarpeeksi pieniä ruuvimeisseleitä joilla pääsi irrottamaan vanhan sokeripalan katosta.

Vastaus kysymykseen on muuten kolme; mä pitelin valoa, Margus ruuvaili sokeripalan ruuveja ja yhdisteli johtoja lampun valmiiseen sokruun, ja Jani... noh, Jani varmasti teki kanssa jotain, ainakin se hyöri siinä ympärillä. Ja aini, pitää varmaan lisätä että siinä oli vielä noin kolme muuta humanistia katsomassa! :D

Tässä kuvassa huseeraan.


Do dih. Valoa maailmaan! Ja lamppu on sama mikä oli jo aikaisemmassa (isommassa) huoneessani samassa kämpässä - mutta kun halusin säästää (tai toisin sanoen en löytänyt mieluista Anttilasta enkä jaksanut muualta katsoa), niin laitoin Ikean Kaktuksen myös tätä huonetta kaunistamaan :D


Pelit kesken. Alfapet on vähän tyhmä kun siinä ei ole kuin geetä beetä ceetä ja äffää. Kuka söi vokaalit?! Kuvassa Tiia, Mira, Jani ja Annika. Taustalla Valion ilmaiskalenteri; halusin kovasti löytää itseäni puhuttelevan, suomenkielisen (nimipäivät ym) ja isotilaisen (eli tilaa kirjoittaa muistiinpanot) seinäkalenterin, mutta eipä ollut sellaista missään! No, säästinpä taas siinäki; hyvä on ollukin säästää, ois muuten pitäny soittaa sinne porukoille jo viikko sitte! ;)


Jennalle menin taasen juhlistamaan "Brak oBamaa" (siis amerikkalaisin lausuttuna; ihana lausuntatapa, ainakin verrattuna suomalaiseen Barack Obamaan - oi kuinka tylsä). Niin, katseltiin siis ihan suora (ei se suomeksi käännetty versio Yleltä) virkaanastumisseremonia, ja naposteltiin siinä herkkuja. Jennalla on nyt hoidossa / osittaisomistuksessa kaksi koiraa; kääpiövillis ja chihu. :D Tässä se jälkimmäinen, söööööpössä tiikeriasussa:


:D Sellaista.

Tänään lauantaina 24.1. sitten Tiia-tyttö täytti 25-vuotta; oi, tuo valloittava ikä (kantsii)! :D Tulostin sille hienon (??) kortin (vois laittaa sen tähän näytteille!), sekä vein lahjaksi hiustuotteen (mitä oltiin kateltu aleista syssymmällä, joten aattelin että varmaan tykkäisi), ja piilotin sen suklaakarkkeihin ;) Samalla ne oli tuparit, kun tyttö tosiaan muutti omaan yksiöön!!! KÄÄK, ja oliko kaunis paikka?! :P Tietty; aika uudessa talossa joen toisel puolel, ja iso ihana parveke. Kylppärikin oli iso ja keittiö, vaikka oli sellainen nurkkaus, niin oli nätti ja uusi. Noh, sellaisesta sitten haaveilen tässä pari viikkoa ainakin ;D Mutta laitetaanpas niitä kuvia taas!

Kuvia esim Ilosaaresta, Sukevan mökiltä (raiskauskuva), Iso Myyn ostarilta, Warjo- eli halloweenbileistä, ja meikäläisen sohvaltakin kaksi kuvaa.


Häppi börttei ty jyyyyyy! Mudcake oli erittäin hyvvee! Mutta onneksi sitä ei ollut enempää, yksi (isompi) pala oli tarpeeksi! Hyrryrr (*kehrää)


Ja vielä piti tunkea oma nassunsa kuvaan ;)


En tiiä tiesittekö jo, mutta Joensuun parhaat näkymät tarjoaa yöllinen katsaus kaupunkiin päin Suvantosillan puolesta välistä, noin. Tällä kertaa näytti ihan lelumaalta tuo vasen laita:


Näin Jojessa. Opiskelua, hengausta.

Huone sotkeutuu joka päivä uudestaan, en tiiä mikä tonttu käy tekemässä pahojaan!

Telkasta tulee hyviä ohjelmia melkein joka päivä.

Mulla on vino pino lehtiä, mitä en voi lukea, koska mulla on yhtä vino pino kouluun luettavia kirjoja. Ja reilusti yli puolet niistä oottaa vielä yliopiston kirjastossa.

Aloitin myös kurssin, missä pitäis tehä tehtäviä netissä. Teenpä ensimmäisen valmiiksi huomena.

En ole käynyt lenkeillä, vaikka niin suunnittelin tekeväni. Noh, ensi kuussa sitten pakotan itteni liikkumaan, että olisin paremman näköinen (eli mahtuisin vaatteisiini) Irlannissa.

Ainiin; tiesittekö? Meen Irkkuihin maaliskuun 16.-23. päivä (ma-ma) tapaamaan Erasmus-ystäviä! Samoilla lennoilla matkaa Sonja, joten yksin ei tartte Dubliniin mennä. En tiiä yhtään missä matkustellaan, missä asutaan, mitä tehään ja ketä tavataan - pitäis varmaan ilmotella paikallisille tulosta :D Mutta suunnitelma tehtiin viime vuonna St Patrikin päivänä, ja sitä me mennään sinne viettämään. Vaikka kaiketi 17.3. onkin se viimeinen juhlapäivä; ehkä sen jälkeen hostellitkin halpenee ja muutenkin näkee rauhallisempaakin irkkulaiselämää... :)

 

PS: KÄYKÄÄ KATSOMASSA AUSTRALIA-LEFFA! IHANIN PITKÄÄN AIKAAN!! <3