... Höh. Mä suunnittelin alottavani tän Sims2-tyylisesti *pelaajat tietää*, kun ladatessa tulee niitä mukavia sanapareja - mutta en keksiny muuta ku otsikon ja "Tuumitaan tuhmuuksia", enkä mä oo tainu tehä tuhmuuksia... ;P

Alotetaan sieltä mihin viimeks jäätiin - viimesin kirjotus oli 18.4., joten kerronpa sitten seuraavasta päivästä:

19.4.
Meillä oli ihan oma-järkkäämä grillausparty tuolla asuntolan takana, futiskentän vieressä :) ...Ilma oli aika vilponen, mut kyllä siellä monta tunti tuli vietettyä!! ...Meitä oli noin 20 tyyppiä siellä, ja kaksi pienintä grilliä mitä ootte nähny! hah!! Noh, kai kaikki sai ruokaa :)
* mä tietty tein omaa eli hampurilaisia *
Kuvia:
1525868.jpg
Kate ja lihavartaat... Latvialaiset, jotka piknikin järkkäs, oli tehny kana-sipuli-jutskat parii päivää aikasemmin ja liottanu niit jäkaapis. Tai siis - emmä osaa ammattikieltä. Mut kai ihmiset tykkäs... Latvialaisilla on muuten yleensäki niiin oudot ruoat!!
1525871.jpg
Sonja ja Saila ja Jasna - Suomitytöt (ja yks slovenialainen) punamustissaan!!! ;D
1525880.jpg
...Piti vähän lämmitellä ku oli mahis :P

19.4.
Koulu järkkäs meille oopperaliput, ja mentiin kattoon Hoffmann's Stories -nimistä esitystä. Oli ihan mielenkiintonen - ranskalainen puolalaisin "tekstityksin", mut koska olin ettiny tarinan netistä, ja kerroin sen kaikille jotka kuunteli, ni ei mikään huono kokemus :)...Tuli vaan mieleen et pitäis varmaan joskus mennä vaikka Lontooseen kattoon jotain tosi upeeta!
Kuvia:
1525927.jpg
Oli hauskasti laitettu nykyaikaisia viittauksia, kuten tästä näätte ;P *keksijänero robottinaisen kanssa*
1525931.jpg
...Jänniä kulisseja...

Oopperan jälkeen mentiin Widzewin kommarialueelle (näin sano Miinan mentor ku tavattiin kahvilla ja kysyin mitä viel kantsis Lodzista nähä; se kysy et oonko käyny Widzewin alueella, siel ois kommunismi-arkkitehtuuria...). Siellä asuu/asui Lucie ja Yann-Luic parin puolalaisen opiskelijan kanssa, ja mentiin siis joukolla Yannin läksiäisjuhliin!! Se oli saanu kuulla et sen pitää maksaa Erasmus-tukirahat takasin koska ei ollu opiskellu täällä, ja lähti sit pois jo näin aikasin - tekee vähän töitä et saa rahhoota. ..Heheh, voi olla munki kohtalo... - siis ei lähtee liian aikasin vaan maksaa takasin! ;)
Noh, juhlat oli kivat, suklaakakut ihan mahtavia, ja seura tietenki hyvää! ...Sen jälkeen melkeen kaikki lähti Soda-klubille, mut Marianan kaa ku ei tykätä pumpumpum-musasta (ehheheeh!) ni lähettiin kotsaan päin... Ohitettiin vaan siin matkalla yöbussipysäkille yks livemusa-rokkibaari, ni mentiin sinne aplarimehuille! ..hehhe, oikeesti; Mariana ei juo alkoholia ja ku oltiin menos kotiin ni mäki aattelin mehutella ;P . . . Mut baaritiskillä ku tilasin enkuks, ni joku paikallinen tyttö (ja baarimestarin tyttöystävä) alko jutteleen, ja siinä sit jutskattiin kolmestaan kaikenlaista. ...Noh, Marianan kaa päätettiin tulla sinne takas, oli kiva paikka!
Kuvia illalta:
1525961.jpg
..Olin muute sillä viikolla viikon kestävällä dieetillä. Samoin Jasna, tuki mua, nääs :D Mut tytöt oli raakoja ja kamalia ja tarjos koko aika jotain !!! Mut joo, lupasin itelleni ja Jasnalle kaks palaa suklaakakkuja - seuraavana päivänä en syönykä ku hedelmii, puuroa ja sellasta :) *ylpee* (tai siis, viikon ku kesti..hahah)
1525968.jpg
Miinan kaa Yann-Luicin bileissä.
1525978.jpg
Yann ja kakunleikkuu.

20.4.
Koulun toinen retki tällä viikonlopulla oli matka vanhalle rautatieasemalle sekä juutalaiselle hautausmaalle. Harmi vaan että hautausmaa oli kokonaan suljettu, ku oli joku juutalaisten juhla, sekä asemalla ei päästy päänäyttelyyn ku se on ollu korjauksessa talvesta saakka...hahah! Mut eipä mitään; oli ihan hyvä päästä sunnuntaikävelylle :)
Kuva:
1526002.jpg
Rautatieasemalta oli natsiaikoina kuljetettu käsittämättömiä määriä juutalaisia keskitysleireille, tai vaan jolleki asemalle, jossa osa oli määrätty rekan takaosaan - - pakokaasu oli vaan ohjattu sinne suljettuun tilaan, eli ku oli ajeltu vähän ympyrää niin ei ollu ketään enää elossa...Sitten takaisin asemalle, kuolleet ulos kontista ja uusi satsi tilalle... :/
1526007.jpg
Manufakturaan sit mentiin, ku oltiin kerran jo kaupungilla... Nuh, siel oli sit muutaman päivän ajan joku autonäyttely, ja tuolla sai mennä ylämäkeen-alamäkeen - mut me ei menty ku oli kilsan jonotus ;)

24.4.
Torstaina oli ihanan aurinkoinen päivä :) Auringosta tulee hyvälle tuulelle, jee! ...Menin tolloin kaupungille kattoon Jasnan leffakurssin kuvauksia (miks, oi miks mä en kuullu tästä kurssista? Noh, Jasna oliki ainoo Erasmus siellä.)... Tavattiin Miina siellä kaupungilla.
1526252.jpg
Ja sitte pitiki palata Erasmus-poikien futispeliä seuraamaan :)
1526285.jpg
Ostettiin Jasnan kaa jätskit - - nami nam suklaata ja kookosta ;P

Pojat muute hävis, ei päässy jatkoon eikä taida olla enää pelejä. Sitä paitti ei meitin tyttöjenkä pelihaaveista sit tullu mitään...

Illalla torstaina kukaan ei tehny mitään, ni sit tyttöjen kaa (Jasna, Sonja ja Ines) päätettiin lähtee sinne livemusa-rokkipaikkaan, Lizard Kingiin! Kutsuttiin myös Marcel mukaan. Oli erittäin hauska ilta! 8D
1526323.jpg
Mää Ines Sonja ja Jasna päällimmäisenä.

25.4.
Mentiin sit kattoon Jasnan filmiryhmän päätöstä, mukaan lähti myös Jasnan kämppis Gael ja Mariana. ...Oli ihan mielenkiintonen lyhytfilmi, ku aattelee et ne teki vikoja kuvauksia viel edellisenä iltapäivänä!! Sen jälkeen käppäiltiin Piotrkowskalla, käytiin syömässä ja katteleen vähän kauppoja. ...Unet oli jääny parina yönä tosi vähäisiks, ni päivällä ku pääsin kotiin ni nukuin vaan!! Katoin myös paaljon leffoja :)
1526354.jpg
Käytiin syömässä hyvin ja mukavalla paikalla :)

26.4.
Ines järkkäs "huonebileet", eli oli hankkinu purtavaa ja soitteli musiikkia - - mutta kuten näissä yleisesti, ne muuttu aika nopeesti käytäväbileiks :) ..Oli lauantai, ja ku tyypit sano et "Saila, tuutko mukaan", ja olin eka et joo-o, mut vast seuraaval yöbussil koska te lähette just nyt, ja sit ne kohta tuli et "me missattiin tää, meil on 20minsaa seuraavaan!", ni laitoin itteni valmiiks ennätysajassa (no ei ny...) ja olin menossa mukana! :D ...Outoo tässä illanvietossa oli vaan et menin tyyppien kaa joiden kaa en oo olluka yksin; Brian oli ainoo ei-turkkilainen, tai siis jos ei lasketa yhen niistä puolalaista poikaystävää... Mut oli siis todella hauskaa!! Mentiin eka yhteen Pewex-paikkaan, jossa oli kerran Erasmus-bileet ekalla lukukaudella. Sieltä mentiin Kaliskaan, jossa en oo käyny niin pitkään aikaan!!! :D:D Parasta! Siellä sit tavattiin meidän espanjalaisia. Menin sit lupaamaan tytöille et meen niitten kaa sunnuntaina luistelemaan, ku kuulemma vika kerta ku se luistelupaikka auki tänä keväänä!!
Kuvia illalta:
1526391.jpg
Ines Portolainen ;)
1526394.jpg
Samaan aikaan oli joku venäläinen/ortodoksinen pääsiäinen... Mulleki tarjottiin kuumaa viiniä, oli ihan hyvää.

27.4.
Sunnuntai. Takana yö rankkaa juhlimista. Kotiin tultiin kuuden yöbussilla, sit yritin kattoo viel leffaa mut puolet jäi aamuun. ...Kännykkään laittamani muistutus sano et mee luisteleen tyttöjen kaa klo kolme. Kello oli jotain puolenpäivän jälkeen. ...Epätodellista...
Vaikka yritin vältellä sitä, ja yritin selittää Minelle että oon vähän väsyny, ni oon liian kiltti tyttö ja olin sit pienen vastaanpanemisen jälkeen "okei, lähtö 15minsan päästä?", ja sit olinki noin viiden turkkilaisen tytön ja Brianin kaa matkalla. ...Meitin seuraan liitty taas se puolalainen poika (joka oli tietty tosi pro luistelemisessa; vaikkei puolalaiset kyl yleensä), mut muuten olinki seuras jossa kaikki oli ekakertalaisia sinä päivänä!! :D:D Ihan mahtavaa!
...Ja mikä parasta, se jäähalli oli tooodella tyhjillään! Mentiin vähän myöhässä ekasta vuorosta, jossa oli noin kuusi muuta luistelijaa, ni päätettiin jatkaa toiseenki, ja siihen tuli noin kymmenen tyyppiä. Noh, suurimman osan ajasta vietin pitäen tyttöjä kädestä kiinni; niitten toinen käsi kaiteella :D - Brian oli aika uskomaton; eka kerta luistimilla, ja se meni vaan jäällä eli ei pitäny kaiteesta varmaan kertaaka. JA sit tokal vuorolla se jo yritti pyörähdyksiä!!! Kamoon, jätkä on varmasti harrastanu rullaluisteluu tms! hah... Ja Mine kehitty kans aika nopeesti; tokal vuorol ei pitäny enää kaiteesta, paitti tietty vähän. Kolme tytöistä oli sit koko ajan kaiteessa kiinni, ja eteni aika hitaasti... Autoin niitäki, ja se puolalainen jätkä kans opetti miten pitäis jalkojen mennä...
Kaikki meni ihan hyvin, mut lopulta mun jalat oli ihan kuoliossa, eli ainoo luistelutyyli millä pystyin liikkumaan ollenkaan oli takaperinluistelu! Ja lopussa aikakin oli loppu, mut hitaat tytöt oli väärässä päässä hallia! Noh, otin Minen käsistä kiinni ja mentiin "jääkoneen" tieltä pois eli keskelle jäätä - - - kolmen vikan minuutin aikana kaaduin kolme kertaa; mun ainoot kaatumiset!! Noh, päästiin lopulta pois kaikkien kanssa, ja kukaan ei loukkaantunu mitenkään vakavasti (vaik kaatumiset lopussa oliki aika hurjia - - - ) Heh ;P ...Sen jälkeen oliki jalat aika auki, ja mikä typerintä, seuraavana päivänä tuli Kipa, eli luvassa olis kävelyä, kävelyä ja ehkä vähän viel kävelyä... Mut siitä tässä seuraavassa!!
Kuvia luistelusta:
1526482.jpg
Mine ja ensimmäiset "askeleet" jäällä! Takana tulee toiset tytöt ;D
1526486.jpg
Gulsum ja opettaja - eiks oo ihanat muoviluistimet? ...Vitsit; vieläkä en osaa turkkilaisten nimiä!! Mutku niillon niin vaikeet! ...Emmä osaa kaikkien ranskalaisten jätkienkä nimiä... ;P Mine on ainoo jonka nimi on helppo, koska se on melkein Miina. Tän muistisäännön kerto joku, en muista kuka XD
1526489.jpg
Brian ja tytöt. Mine, sit Astridin kämppis, Gulsum ja alhaalla yks tyttö joka ei tosiaanka oo ennen puhunu paljon meille - - eikä se tuollaka, mut ainaki anto mun auttaa tasan kerran..heheh! Kuvasta puuttuu Sailan lisäksi yks turkkilainen tyttö plus sen poikakamu.