Viikko kesätyötä takana, noin...enkäs jaksaka laskee et kuinka monta edessä - työt kuitenki loppuu tossa 2.8.! :P eh, tämä blogipäivitys alkaa kesätyöstä kertomisella, jatkuu pikaiseen kertomukseen Berliinin-matkasta, ja lopettaa kesän ekaan jäätelöarviointiin! :D Valitettavasti en oikeen saa mitään kuvia tänne - lainaan (perjaatteessa luvan kanssa) Anitan kuvia "Berlistä", ja yritän keksii jostain kuvan jäätelöosuuteen kuitenki - otin ihan kännykuvatki siitä (tai NIISTÄ, ku äitiki osti jätskin), mut ku ei oo sitä johtoa . . . huoh . . .

EIIIIIIIIIIIII TULEKA KUVIA, EN SAA NIITÄ AUKI. Että näin. Kuolkaa kuvat, vihaan teitä. Kuolkaa kaikki kadonneet johdot ja kuolkaa kaikki laitteet. Tyhmät laitteet, kuolkaa.

 

a) kesätyö hautausmaalla, viikko 1

 

Jesh, on ollu ihan kivaa :) Takissa ja parissa pitkähijasessa alottelin, mut tänään hiostu selkä jo takin ja vain yhen pitkähijasen alla :P No, johtunee myös siitä, että oon ny päässy puhalteleen lehtiä lehtipuhaltimella, eli sellanen konereppu selkään ja kaamee tuubi käteen- mahtista! :D hahah, vihaan sitä hurinaa jos joku jossain puhaltelee, mut ku ite pääsee koittamaan, ni on myönnettävä et aika hauskaa on! hihih!

Tällä viikolla ollaan siis puhalleltu ja haravoitu lehtiä ja risuja haudoilta&nurtseilta. Meidän "ryhmässä" on kaks vanhempaa, siellä ennenki töissä olleita naisia, ja sit mä ja yks abi-tyttö (joka oli kai viime vuonna pari viikkoo tetissä tms siel). ..[edit]  Mut ens viikolla jatkuu viel putsaus, sitte pitääki laittaa mullat kasvatusaltaisiin, istuttaa niihin kukat, lähtee kitkemään rikkaruohoja. Tällästä luvassa ;P

 

 

b) Berlin

 

...oli aivan mahtava <3 :D

Matkavatsa kiukutteli ekana päivänä, mut muut päivät oli aivan täydellisiä - mitä ny jalat kuoli koko ajan. Teki kuolemaa. Ku tuli käveltyä, hieman...hihih. Nähtiin turistipaikat, kuten tv-torni (ihan mukavat näkymät, vaik pari tuntii pitiki oottaa eka piiitkän jonottamisen jälkeen, et tulis kutsu ja pääsis ylös kattoon panoraamanäkymiä), se ihme portti (joo olihan se ihan kiva, mut se ympäristöki oli ihan okei, ja siel oli viel kunnon markkinahumu ni aika kiva fiilis), sit käytiin kiertämäs hop on - hop off -bussilla, siin näki helposti (double deckerin yläkerran etupenkeiltä, ou jeah) kaupunkia, poliittisen keskuksen ym ym. Käytiin myös katteleen Egypti-aarteita museossa (joku Uus museo tms nimeltään) - siel suosikkeja kaikkien tuntema Nefertitin rintakuva (tissit! eiku mikä se on, bust?) . . .

Lisäks lauantaina vietettiin noin 10 h Suvin ja Anitan kaa shoppailemas (maaaahtavaa!), tarttu mukaan kesähkökengät, hääjuhlamekko ym. Eläintarhassaki tuli käytyy, leijonat karju toisilleen ja vei järjen (vai kuulon? mut koskaan tollasta ääntä oo kuullu. kunnon dinosaurusräyhä!), käytiin tsekkaamas "silent disco", eli korvakuulokkeet päälle, ja sit vaihtelemaan kanavia, tuli eri musia - klubilla tyypit siis tanssi eri musiikin tahtiin, taustallaki (siis jos ei ollu kuulokkeita) soi vähän hiljasemmalla joku biitti.... hieno, tää Suomeen! :D . . . en ees muista mitä kaikkee tehtiin - siis varmaan muistan, mut ette jaksa lukea! :D ainoo harmitus on se, ettei tullu hankittuu matkapäiväkirjaa - aina sellanen pitäis olla mukana matkassa, sais ne muistot tuoreeltaan ylös. Noh, aina voin päiväkirjaa joskus päivitellessäni (kröhön. siitä on jo aikaa ku sen viimeks tein..) kysellä Suvilta, Tiinalta tai vaik Anitalta muistoja ;)

Berliiniä suosittelen kaikille! Sitä paitti siel oli KESÄ, toppi-ilma ja kaikki pensaat ja puut vihreinä, ku Suomessa (no ainaka Jojessa tai Kärkölässä) ollu puissa ees hiiriä. Niin!

 

 

c) JÄÄTELÖARVOSTELU, osa 1

 

Jäätelö: Ingman irtojäätelö

Ostopaikka: Tuulonen, isohko ostospaikka Tuuloksessa

Hinta: kaksi palloa, 4,20e (yksi pallo 2,50e)

Kenen seurassa: äippä :)

MAKU: pikariin ostin alle VAAHTOKARKKI -nimisen pallon, päälle TUPLA (eli se Tupla-suklaapatukka)

 

Arvostelu:

Tupla ei kyl maistunu Tupla-suklaapatukalta... Että jos tykkää Tuplista ja haluu sitä suklaata, ni siitä vaan ostamaan patukkana. Mä en oikeesti saanu mitään fiiliksiä siihen suklaapatuun tosta jäätelöstä. :o Noh, en sano et oli huonoo, oli ihan hyvä perus-irtojäätelöpallo, mut en osta uusiks (daah, se tän mun jäätelökesäarvostelun idea onki...). Itse asiassa sain makuja Fazerin Mignon-munasta, ku jätskissä oli sellasia "suklaalastuja". Pähkinärouheutta jäin kaipaamaan...

Vaahtokarkki... Noh, kai niiden pitää keksiä jotain houkuttelevia nimiä, mut vaahtokarkkia toi ei oo kyl nähnykä! ...Harmittavaa, mut en saanu oikein kiinni siitä (vähän kirpakastakin) mausta mikä jäätelössä oli., eli yritin kovasti keksii että mikä maku se oikeen on, mut ei (tutulta tuntu silti).. Taaskin, ihan mielenkiintonen maku, mut sit ku sai sellasen "sattuman", eli sen ns. vaahtokarkinpalan, ni ...noh.. ei se ollu pahaa, mut sanotaan vaikka et aika kummallista. Eka tuli mieleen että siel on jotain (mauttomia) viinikumikarkin palasia. Että viinikumia ja jotain kirpsakkaa, mistä ihmeestä ne on sen vaahtokarkin siihen saanu?! :P Näistä kahdesta kuitenkin parempi, koska tässä sentään oli joku vähän vahvempi maku (joku jos saa selville että mikä se oli, marja vai hedelmä, niin arvostaisin jos kertoisitte...). Tätäkään ne ehkä kybällä suosittelisi. Mutta kamoon, jos irtojätskikojussa on söpöh kuva jossa lukee "vaahtokarkki", ni tietty kaikki sitä menee maistamaan ^^

ps. surkea kuva. sooori! ...ehkä vielä joskus, kuvia.... :S

 

AINI, ja se äitin ostama jätski oli samaisesta Ingmanin kopista IRISH COFFEE - PÄHKINÄ (tai joku sellanen), ja mitä maistoin haukkasun verran, ni tuntu hyvältä! Että sitä sitte ostamaan joukolla (joskin ne ei taida hyväksyä Joukoa maksuvälineenä kiskoissa... ehhehe....ehehhe...jouko-vitsi....hehehh). - TOSIN, en syöny kokonaista palloa, eli vedän vastuun tästä suosittelusta, hih!

 

ps. ....vaahtokarkissa on kuulemma "kirpeää kastiketta", sanoo Ingman.