Huraah! Alotin viimein opiskelut! Siis oikeesti (nytten narraa) ;D

Tänään siis kävin kolmella kurssilla; Natiivi Amerikkalaiset (tai American Indians...), Mass Media & Politics in the USA sekä American Government (kyllä, se ainoo jossa olin viime viikolla). Tästä se sit lähtee, eikö?

Viime kirjotuksessa unohdin mainita, että vaikka täällä on kaks semesteriä, niin on ne kuiteski erilaiset ku Suomessa. Eli koeviikko on vasta tammi-helmikuussa! ...Täähän nyt tarkottais että joululoma pitäis käyttää lukemiseen, mutta myös että se loma vois myös mahollisesti pidentyä, jos kokeet alkais vaikka tammikuun lopussa vasta... hih! Mut joo, pitää eka käydä kaikilla kursseilla, ottaa selvää että koskas ne kokeet niistä onkaan ja kuinka monta kurssia ennen lomaa, ennen ku voin laittaa tänne mitään arvioita siitä et koska tuun Suomeen ja koska lähen takas tänne. Sitä paitti, vaikka mulla ei oliska kokeita heti ekalla tammikuun viikolla, ni en tiiä vielä että tulisinko tänne silti jo aikasemmin, ku sit sais matkustella ympäri maata ihan kaikessa rauhassa ;)

Pitääpi kertoa, että Suomen ja Puolan opiskeluissa on muitakin eroja; eli tänään Natiivi Am. -tunnilla proffa alotti keskustelun, ja opiskelijat oikeesti puhu!! Ei näin; ei ainaka Jojessa! ;D ...Ykski supernörde jätkä jopa keskeytti open muutaman kerran, ku oli niin innoissaan jakamassa tietojaan! HAH! Toinen juttu on se, että puolalaiset tykkää kopioida. Täällä tunneille valmistutaan lukemalla teksti tai muutama, ja siitä sitten pitäis keskustella/osata vastata open kysymyksiin... Mäki lainasin tänään laitoksen kirjastosta paksun paperipinkan, jonka vein dormin lähellä olevaan kopsupaikkaan. Haen ne kopiot huomena ja maksan jotain; jossain paikassa kuulemma yks arkki maksaa 8 groschea, eli 100 sivuu tekis 8 słotea, right?! Eli mitäs; pari euroo maksais kopsut, ei paha :) Paha siinä on tietty et joutuu sit kuljettaan kotiin kauheit sivumäärii kaikkee papruu - siis ku yleensäki tykkään säilyttää kaikki jos vaik vastaisuudes sattuis tartteen...hih!

Mitäs muuta? Aini, luokkahuoneet. Eli oon ny ollu kolmessa luokassa (kahen eri open oppilaana - eli kahel viimesimmäl tunnil oli sama ope). Inkkari (apuva!) -tunnilla istuttiin pitkien pöytien takana, eli neljä tuolii ja pöytä. Media-kurssilla istuttiin yksittäisis tuoleissa joissa oli käänneltävät pöytäpinnat... tiedättekö? Kunnon vauvansyöttötuoleja ;D! Ja sit Governmentti-tunnilla oli kolme ovaalia pöytää ja tuoleja ympärillä... Yrittäkää nyt jo päättää, eh?! No joo, onhan se...mielenkiintoista...kokea uusia...erm...istumistilanteita... HEHEH!

Mä myös saan piakkoin tuutoroida yhtä puolalaista tyttöä, joka on menossa Suomeen vaihtariks kevätlukukaudelle! :) Eli mentorini Annan kautta sain tietää siitä tytöstä, ja se oli kuulemma aika huolissaan ku ei tiedä tosiaan mitään Suomesta, kulttuurista ja tavoista, kielestä... Ja ainoot bussisivut oli kuulemma suomeks, eli ei viel tiiä miten pääsee lentokentältä minne-lie-meneekään. No joo, ihan kiva on jos oikeesti voin auttaaki jotain, ja opettaa suomenkielen alkeitaki :) Okei, se on ehkä vähän hankalaa, mut varmaan joku JOO, EI, HEI ja MOI MOI on aika helppoja jopa puolalaisille, eikös?! Ja ehkä opin samalla iteki puolaa...

Mitäs muuta kertoisin? Noh, maanantai-tiistai yö oli aika karsee, tai siis oli karseeta ku menin nukkuun. Kaikki oli ihan tukossa eli piti hengittää suun kautta, ja pyörin vaan sängyssäni ympyrää (äh, kyl te tiiätte...). Oli ehkä vähän sellanen kuumeinenki olo kaiken lisäks. Tiistaina en sit yrittänykkä mennä kouluun, koska vaan yskin ja niistin ja join kuumaa teetä / - maitoa ja niistin vähän lisää... Eiks oo ihana kuulla tälläsii? ;D Mut kuulin et ainaki Jojessa on ollu samanlainen epidemia liikkeellä (jos käsitin oikeen). Oon tosiaan lämmittäny vettä vedenkeittimellä ja tehny kuuma maito & hunaja -juomaa, ja se on luultavasti auttanu! Oon myös syöny niitä apteekista ostettavii imeskeltävii kurkku"karkkeja", Strepsilssejä vai mitä onkaan (ne on eri nimellä täällä, alkaa kuitenki Strep...llä). Tänään tunnilla sain yskänkohtauksen ja piti juoda vettä, vaikka se tietty ope sano ihan alussa et se ei haluu et me syödään tai juodaan mitään tunnilla - mut ei kai se tykkää et ihmiset yskii sen puheen päälle, myöskään!

No joo, tulin sit koulusta siinä kuuden aikaan, kävin Tescossa ostaan ruokaa, ja ku olin lähössä kävellen pois, ni tram 12 pysähty just kohalle, ni hyppäsinki sen kyytiin ja sillä tavalla omalle pysäkille! :D On NIIN helppoo, ku on kuukausikortti (mikä pitääki uusii ihan kohta, OMG), ni ei tartte muuta ku kavuta kyytiin ja se on siinä! Tarkistajia on tosi harvoin (oon nähny yhen täällä ollessa; mut ne ei oo niinku Suomessa et tarkastaa kaikkien liput, vaan pelkästään muutaman - ja ne on siviilipuvussa eli salaisina, huhuiih!), ja ei tartte piippailla korttiaan mihkään laitteeseen niinku Suomessa ;P Jeejee
Mut tämän tram-tarinan alotin kertoa siksi, että piti mainita että sillä lyhyellä matkalla huomasin et miten hämärty, ja sit ku kävin ostaan lisää kurkkupastilleja apteekista ja viemässä ne koulupaperit kopioitavaks, ni ku tulin ulos kopiointipaikasta ni oli tosi hämärää jo! OMG! (OMG toi oli jo mun toinen OMG vai oliko OMG!)... Että syksy saa ja niin eespäin.

Nyt juon hunajaa&vadelmateetä (kaikki puolalaiset tuntuu kuvittelevan et VADELMATEE auttaa flunssaan ja kurkkukipuun, samoin ku vattumehu... mitä ihmettä?!?!? koskaan kuulluka...), ja ootan et Anita tulee koputteleen ovelle ja hakeen mut istuun iltaa niitten kaa :) Nyt kipeenä ollessani oon siis vaan istunu huoneessani, katellu youtubea ja yheltä nettisivulta pääsin näkeen melkein koko jakson Heroes-sarjaaki!! (tosi sosiaalista meininkiä, eikö?)... Hei alkakaas kattoo sitä sarjaa, vaikutti tosi kivalta, ja sitä paitti siin oli se ihan söpö jätkä Gilmore Girls -sarjasta (Milo Ventimiglia) . . . heheh, mun sarjoissa pitää aina olla jotain silmäniloa ;P!

Huomena on luvassa mun laitoksen järkkäämät Disco-aiheiset bileet. En kyl aatellu juoda mitään/paljonkaan, koska A) oon ollu kipee ja ei ois varmaan kauheen hyvä idea jos haluu parantuu nopsaan, ja B) pe aamuna on sit Pilatesta! ...No joo, voi sitä ilman kännäämistäki pitää hauskaa; sen huomasin viime torstain bileissä (OKEI, oon huomannu sen jo aikasemminki, halooOH!)

Mut nyt ihmettelen miksei Anita oo viel tullu ja lopettelen tän, ja ehkä kerron kuulumisii taas myöhemmin tällä viikolla :) Viikonloppuna, la-su, mennään muuten jonneki kummallisen kuuloseen kaupunkiin, mut siitä enempi myöhemmin! heipat!