Reissu Irlantiin 16.-23.3.2009

(maanantai-maanantai)


Matkaseura: Sonja

Vierraillut kaupungit: Galway (1 yö), Limerick (3 yötä), Dublin (3 yötä).

Hostellit:

Galway: Kinlay House

Limerick: Hostel Damian ;)

Dublin: Paddy's Palace; Abraham House; Avalon House

Tavatut Erasmuslaiset: Damian, James, Joana (portugalilainen), Kelly, Colette


Otteet matkapäiväkirjasta, kuvat Sailan ja Sonjan kameroista:

"ma ko 15:50 (Irlannin aikaa). IRLANNISSA!! <3 Dublinin lentokentällä istutaan CityLinkin bussissa (15€/henk Galwayhin). Jee jee, mahtava fiilis ;P

Täällä on kivan keväistä; vihreähköjä nurmia (ja aitoja). Käveltiin kilometrin mittasta, mutta nättiä käytävää pitkin hakemaan laukut. (...)

-> MUISTA katsoa molempiin suuntiin ylittäessäsi katua! XD"


Heheh, se on ihan innoissaan! Kohta lähdössä bussimatkalle Galwayhin...

Maisemia bussimatkalta. Tässä alemmassa mä ja Sonja. Huomaatte kiiltävistä silmistä kuinka en meinannu voida hillitä intoani! XD

Hei! Ei tonne voi kääntyä! äää vääränpuoleinen liikenne :]

Kinlay Housen naistenvessa. Vastakkaisella seinällä oli merenneito, oven vieressä lisää kaloja ja iso kilpikonna.

Toinen kilpikonna. Tää oikeanpuoleinen on ihan kilpikonnahuuli. Tuossa menossa ehkä Bulmerssit, tai sitten jotain vaaleeta olutta.

"ma klo 20:00. Red Square Bar Galwayssa.

Mitä nähtiin matkalla:

- elukat - pikku- & isoja lampaita, mutaisia lehmiä, hevosia

- tyypit ajaa väärää kaistaa!

- perinteisiä kaupunkeja; pubeja, Irkkulippuja...

- kiviaitoja

< haluisin vielä lisätä että myös erilaista kasvistoa, varsinkin puut olivat aika jänniä... >

Nyt juodaan australialaista olutta ja ootetaan ruokaa :)"

ma, myöhemmin:

"Joku irkkupoika sano Sonjalle "how are ye doing?" hehhee! Nähtiin myös tyttöjä pukeutuneina tyypillisiin kuraläppiin ... tai jotain.

Nyt nettiin kattoon Pasilla. Sit suihkuun. Sit nukkuun.

Toivottavasti huomena talo räjähtää. Tänään ainaki oli sikahauskaa; syötiin pubiruokaa ja juotiin oluita & siidereitä kolmessa eri pubissa (=yksi ruoan kaa). Mahtavaa! Ihanaa!"


"Tiistaina 17.3. klo 10:30. Istutaan bussissa, odotetaan että se lähtee ajelemaan Limerickiin (1h30min). (...) Aamiaisella melu oli suuri... Ei ne osaa! ;P

Käveltiin vähän Eyre Sq:n ympärillä tänään; vaikuttaa ihan kivalta kaupungilta, pitää tulla tutkimaan tätä uudestaankin joskus!"


Väsyneinä mutta tyytyväisinä kohti Limerickiä.

Maisema matkalta.

Bussi ei päässykä keskustaan, ja vaan jätti meitit jonneki. Noh, eipä se kauheesti haitannu kävellä kaupungille, koska ilma oli näinkin ihana! :D Ja liikennemerkkiin viitaten; siellä oikeesti tuli mentyä punasia päin melkein aina, koska kaikki paikallisetki teki niin. Ihana olla takas Suomessa ja voi rauhassa odottaa vihreitä! :)

Pyhän Patrikin paraati Limerickin keskustasta. Väkeä oli, ja vihreää kaikkialla! :D Me vaan käveltiin tästä ohi, tai siis mentiin istumaan terassille, sieltäkin tämän näki.

Damianin ikkunasta niiden takapihalle, ja naapureidenki. Aika hörveliä...

James, Kelly ja Sonja poseeraa grillibileissä.

Sitten pubiin tai pariin! Joanna, Jamesin portugalilainen tytskäystävä liitty seuraan. Niitten kämpillä tavattiin myös Erasmuksessa ollu (outo poika) Brian. Ne siis asuttaa kolmestaan kämppää.

Mun Patrikin päivän vihreys! :D Ja Guinnessin kaa, tietenki. Ja änkyräkännissä (vaikken ite niin sanois, mut muut sano.)

"ti klo 13:00. Istutaan Limerickin keskustassa Aubarssissa parilla... :D Piti ottaa ne, ku hermostuttaa niin, hahah! ... Kohta, tai myöhemmin, tavataan Damian. Se joutu väärälle puolelle St Patun paraatia, joka kulkee tota O'Connell Streettiä. MAHTAVA TUNNELMA (jos sitä hermostumista ei lasketa)!! Tänään JUHLITAAN XD

- Kaikilla on päällä vappumaisia vihreitä "tuntosarvia", vihreitä hattuja, Irlannin lippuja... Täällä voi mennä ilman takkia, ja melkeen vain topilla ku aurinko paistoi. Lämmintä, kaunista..."

"Keskiviikko 18:3. ~herättyäni~ Eilen käytiin juhlimassa sitte sitä Patun päivää... ;)

(Eilen oli) eka terassireissu tänä kesänä!! (näin myös 1. perhosen kaduilla!)

(...) Lähettiin käveleen D:n ja kämppisten taloo kohti. Ne asuu perinteisessä talorivistön talossa, jossa on 3½ kerrosta..."

"Jatkuu klo 18:40. Mentiin sit grillaamaan jonneki tähän lähistölle, toiseen opiskelijakommuuniin. Siellä vetäsin polven maahan; tyylikäs ulostulo: SIIS, selvennys: Menin ulos keittiöstä takapihalle, missä grilli & porukka oli. Noh, liukastuin siinä ja kaaduin - onnistuin laittaan toisen jalan & käden maahan, mut näytti varmaan ihan iiditiltä (=idiot). Hahah, onneksi vaan tajusin huudella että "onpas tainnut tulla juotua liikaa", eli vedin vitsin puolelle ^^ ... Colette oliki jo siellä, oli kiva nähä tyttöä :D Sit Kellyki tuli, ja Jamesin kanssa ne sit viihdytti meitä suomalaisia.

(...) Sit jossain vaiheessa lähettiin neljästään Sonjan, Kellyn & Jamesin kaa baariin."

< Käytiin toisessaki, ja sit pizzalle Jamesin, Joanen ja Brianin kämpille. Sonja halus lähtee jo kotiin mut mä jatkoin Kellyn ja sen kavereiden kaa viel iltaa. Sit Damian ja yks sen kämppiksistä haki mut kotiin.>

"Keittiössä vielä paahdettu tumma leipä + teetä, ja sit nugumaan (...)"

"(ke aamulla) Damian kävi huoneessa joskus ja sano lähtevänsä opiskelemaan. Noh, me sit lopulta noustiin, ja lähettiin heti ulos. <3 AURINKOISTA!! <3

Kivaa :) Käytiin tossa pienessä lähikaupassa; mä ostin limun, pienen mehun, suklaapatukan, sipsejä & pienen karkkipussin. Sit käveltiin viereiseen puistoon ja vaan nautittiin olosta! Meil oli viel mukana tummaa leipää, mitä oli mahtava syödä täällä ulkomailla.

Siinä jonkin ajan päästä sit lähettiin käppäilemään (...).

"Ke, illalla. Aak, päätä jomottaa hieman ja väsyttää. Janottaa, muttei ole muuta juotava kuin lämmintä kokista. Oh well, juodaan sitten sitä.

Krapulapäivänä brunssilla puistossa.

Puistomaisemia.

Tuttu näky ainakin Limerickissä pubien edustalla...

Tuonelan joen musta joutsen? ;P

Näytä oikealta.

Entinen Prof. Dumbledore

Krapulapäivänäkään ei rikottu meidän "vähintään yksi olut/siideri päivässä" -sääntöä!! Joskin mä en juonu omaani ihan loppuun... ;D

Keskiviikkonakin vielä virtasi suihkulähteen vesi VIHREÄNÄ.

"Torstai, 19.3. klo ~aamu. No, klo on varmaan jotain puol 10 aikaan/jälkeen...:)

Nyt lähisuunnitelmissa on mennä alas syömään aamiaista (...). Sit lähetäänkin Damianin kaa katteleen Hunt Museumia (jee!) ja ehkä linnaa. Parhautta :D"

< Sit selitän unesta, jossa oli toooosi paljon kissanpentuja, joista ei muut välittäny ku mä... Kissat tuli uneen siks, ku todellisuudessa näin pari kissaa kiipeilemässä takapihan aidoilla ja katoilla täällä :P >

"To, klo 16:30. Jeeh. Käveltiin aamiaiseen jälkeen kaupungin halki Georgen tai Johnin linnaan (muista opetella Englannin / & Irlannin kuninkaalliset uudestaan...) -linnaan.

Linnassa oli "diaesitys", nukkeja ja pääsy torneille/valleille. Jälkimmäinen oli parasta, koska sieltä näky maisemat joen yli kaupunkiin. :) (...)

Sonjan taivuttelun jälkeen mentiin kolmestaan Hunt Museoon. Se olikin aika kiva paikka; siellä oli esim da Vincin heppaminiatyyri ja mahdollisesti "yksi hopearahoista joilla ostettiin Juudaksen Jesus-petturuus"... (...) < Joo Maija, kyl mun pitäis opetella varmaan uusiks noi uskontoasiat...muttei kiinnosta! heheh....>

Noh, eipä olisi ollut päiväretki kaupungille ilman että oltais poikettu pubissa! (...)"

< Sit mentiin kotiin ja kävin suihkussa, ja halusin sanoa näin...>

"Huhhuh!! Suihkuvesi pitää esilämmittää vääntämällä vipua tai katkaisinta (Damian teki sen meille), ja silloinki vesi menee tulikuumasta kylmäks!"


Sonja ja Damien menossa linnalle.

Ihme asentoja suihkulähteellä.

Maisemia linnalta.

Asenteella matkaan eli baariin! Mrr! Räyh!

Ja siis TIETENKIN mentiin torstai-iltana ulos! Olihan se meitin vika ilta Limerickin kamujen kanssa!! Mulla oli ainakin todella hauskaa; tuli tanssittua, "otin kotiin" pari toooodella söpöä half-pinttiä. Jamesin ja Joanan kaa kävin syömäs hampurilaisateriat yön päätteeksi, ja sit mentiin takas Damianille jossa pojat hauskuutti meitä leidejä kertoen sairaita juttuja Brianista. Poika-parka, me huviteltiin sen kustannuksella yli tunti!! Heh, ei oikeesti puhuttu muusta ku Brianin tekosista... huhuhh XP Sit halaukset ja heipat ja nukkumaan.

Voi Damian, varo tuota takana olevaa miespupua joka tulee ja ottaa! (eh-eh)

JATKETAAN TÄTÄ MYÖHEMMIN! :) Tää kone temppuilee ja mul on nälkä. LOPPUOSA MATKATARINOINNISTA siis later. Moooi!