...Varsinkin kun myöhemmin tajuaa että ei ne pahat olleetkaan niin huonoja! :D


Tässä blogipäivityksessä aiheina:

- Don Johnson Big Band -keikka torstaina

- Psykologian tutkimuksen perusteet -kirjatentti perjantaiaamuna (eli tänään) ja siitä alkanut ahdistus

- Kela-valitusta, Kelan uhkaamista ja yleinen katsaus tänä vuonna suorittamiini kursseihin (paljon lukuja. pelottaa.)

- tämän päivän tekemisiä, lähitulevaisuuden suunnitelmia...

(vaihdoin myös väriä vähän kesäisempään..?)


Kerronpa ensin eilisestä. Annika oli saanut synttärilahjaksi (meiltä, hihih) ilmaislipun Don Johnson Big Bandin Kellari-keikkaan, joka oli siis eilen illalla. Tyttö mainitsi, että Janskubansku (hyi, en käytä siitä tuota nimitystä enää koskaan! noouuu!) saisi ilmaislipun Oi.fm:stä, ja sitten kun Sannan tulo keikalle estyi kun sillä meni varvas poikki (no ei tainnut ihan niin vakavasti käydä, onneksi), niin mä sit sanoin että mähän tuun Annika sun seuraks bilettään XD Siis en oo mikään isompi DJBB:n fani, mutta kerran ennenki oon nähny niitten keikan (silloinki ilmaseks), niin oli mukavaa, ja mikäs ettei uudestaankin!

Janilta lähettiin J:n, A:n, Maijan, Tiian ja Marguksen kaa hengaamaan Ilosaareen. Kellari-keikkapaikka on siellä, ja muutenki aateltiin et vois viettää illan mieluummin jäätelöistä nauttien Ilosaaren ruohikolla ku katellen jotain leffaa vaikka Janskuban...äääääh! luona.

*mä maistoin Suffeli-jätskii, ihan ok muttei mitään ihanaa, ja en vieläkään tykkää jätskivohveleista*

Istuttiin ja jutskattiin ja katottiin kun vesi virtasi Pielisjoessa. Annikan kaa lähettiin Kellarille sit puol kympin aikoihin, ku ei oltu varmoja että monelta pojjaat soittaa. Noh, sieltä kuultiin että meil oli viel puoltoist tuntia aikaa, niin palattiin vielä vähän hytisemään viilenevään iltaan. Hah; mulla ekaa kertaa päällä t-paita tänä kesänalkuna - tietty oli järkevää olla vaan se t-paita ja sit yks ihana huivi näin yön selkään? ;P

Mentiin lämmitteleen sitte sisään, ja puol kahentoista aikaan Don Johnsonin väki nousi lavalle! Keikka alko uudella L.L.H.-biisillä, ja sitte yhen/parin muun jälkeen vielä soitettiin ihana uusi Take You Home :D Siis en tiiä bändin tuotannosta oikeen muuta ku ne musiikkivideoissa soivat laulut, mutta tätä keikkaa varten kuuntelin Spotifystä niiden uuden levyn Records Are Forever. Pojat soittiki kaheksan uutta biisiä, ja on ne vaan niin hyviä. Siis pojat ja biisit :D!

Keikan alkupuolella söböh (nuori) Felix Zenger esitteli beatbox-taitojaa - wOU! Tuli kyl naurettua ja seisottua suu ammollaan siinä eturivissä (vähän vasemmalle). Jeah, tunnelma nousi selvästi loppua kohti; mietittiin Annikan kanssa myöhemmin että olis voinu olla enempi porukkaa että keikasta ois tullu energisempi ...noh, bändi tulee Ilosaareen, ja luulen että siellä väki pomppii ja laulaa mukana täysillä. Ainaki minä! :D (Onhan se helpompi kun ei tartte olla ite "esillä", kun on vaan osa porukkaa...) *aini ja Tommy tippu lavalta! Kuulemma eka kerta XI Tarkisteli polvensa kuntoa, farkut kuulemma meni rikki 8O ..siis valot jatku lavan edessä oikealla, mutta lava loppuki kesken; ihan ymmärrettävä vahinko. Voi toista...*

Keikan jälkeen ois voinu jäädä jutteleen bändin jäsenille, mutta emmä ois keksiny mistä niille puhua jos oiski joku niist pojista tullu moikkaamaan (äh, kuhan haaveilen...). Noh, lähettiin sit Annikan kaa kotiin päin, ja mentiin jokea pitkin, ja tietty jäätiin istumaan pihakeinuun ku ne oli vapaat! Aijai! :D Jutskattiin keikasta, kesästä, suunnitelmista... Oli tosi kiva yönjatke, vois harrastaa sitä toisteki! Ehkä laittaa vähän enempi päälle, kylläkin... Sitten nukkumaan...


...ja herätys noin kolmen tunnin epätasaisten unien jälkeen :/

Nimittäin Psykologian tutkimus -kurssin kirjatentti odotti yliopistolla, alko kasilta. RAAH! Ei jaksa niin aikasta; varsinki ku täs nyt näyttää olevan kaks viikkoa tulossa ennenku tulee viikonloppu milloin voi nukkuu pitempään... Noh, menin kattoon kokeeseen että saisko sinne sävellettyä jotain. Olin lukenu jonki verran tentin kirjaa pääsiäislomalla, mutta nyt ennen koetta en meinannu saada luetuks ollenkaan ;/ Harmi, koska tarvin kuitenki sen viisi opintopistettä. Kela nimittäin (olen varmaan selittänytkin tän) uhkaa tällästä:

"Opintotuki on myönnetty 31.05.09 saakka - - voidaksenne saada tukea tämän jälkeen Teille tulee kertyä opintosuorituksia ajalta 1.8.08-31.5.09 vähintään 4,8op/kk. Myös aikaisempaa viivettä tulee ottaa kiinni."

Noh, mä olin laskenut että tulen saamaan tältä vuodelta tarpeeksi pisteitä, ja yhteensä kymmenen "viivepistettä" KOSKA en saisi sitä viittä pistettä kuitenkaan psykasta...- tätä viivettä oon laskenu että mulla on kertyny 14op. Jep; jos saisin psykantentin läpi niin sillä olisi vikakin viive katettu, mutta en silti ton tietäessänikin saanut luetuksi siihen tenttiin...

Tentistä marssin ulos klo 9.10, vatsa kipeenä, nälkäsenä ja todella väsyneenä = ärtyneenä. Menin tulosteleen kesäkurssiaineistoa, mutta en osannut (nyt tiedän mistä ne löytyy), ja turhaannuin lisää. Ilma oli kaunis kun pyöräilin kauppaan ja kotiin, mutta tietsikkaluokassa olin huomannut KAMALUUDEN! Kelan kirjeessä tosiaan luki tuo "ajalta 1.8.08-31.5.09", ja mä olin laskenut koko ajan, että otin opintotukea vasta syyskuussa! Siis te ehkä tajusitte, mutta mä en; laskin, että vaikka mulla nyt on niitä "ylimääräsiä" viivepisteitä, että saan kyllä sen yllätys-tukikuukauden 4,8 opintopistettä, niin ne varsinaiset kerätyt viivepisteet laskee sitten viiteen! :( Höh, Kela ei tykkäisi siitä! Siinä pyöräillessä mietin jo vaihtoehtoja syksylle, että mihin voisi mennä töihin, tekisinkö töitä opintojen ohella vai pitäisinkö välivuoden, kun ei sitä tukea sitten tippuisi... Mutta, HUOH! Tajusinkin, että ei, kyllä mä vaan olen ottanut tukia vasta syyskuusta, en jo elokuusta! Nimittäin oon tän tukiasian kaa niin paljon pyöritelly lukuja ja tarkistellu pariin kertaan Kelan nettipalvelustani ne tukikuukaudet, että en voi olla väärässä :] Ja että toi elokuu oli vaan se lukuvuoden alottamis-kk; normaalisti se loppuu myös heinäkuun loppuun, mutta mun erikoistapauksessa kirjeeseen oli merkitty jo tuo toukokuun loppu. Jes!

No, keventynein mielin menin sit kotiin... Nukuin muutaman tunnin, söin, hengasin tietsikalla. Kävin kattoon WebOodissa että olisko Variaatiot-tentin tulokset jo vihdoin tullu. Ja ohoi - siellä olikin psykologian tutkimuksen tentin tulokset tulleet - olin päässy tentistä läpi!!! KÄ-kä-kä-kääk!! XD Ihan mahtava uutinen, hypin varmaan tuolillani ja kirkuin, hahahaa!

No joo - se oli nopeeta XD Tähän laitan vielä kiinnostuneille tän lukuvuoden saavutukset:


Japanin kielen ja kulttuurin johdantoluennot (3op) HYV(äksytty)

Taide sosiaalisena järjestelmänä (3op) 4/5 (en kyl tajuu tota arvostelua; ihan turha ja puuduttava kurssi, mihin menin kokeeseen vaan selittään jotain sekoa lantaa...)

Japanin kulttuuri 1 (4op) 4/5

Elokuva, luento (3op) 3/5

Englanninkielinen runous (3op) 3/5

Persoonallisuuspsykologian perusteet (5op) HYV

Monikulttuurisuus ja identiteetti brittiläisessä nykykirjallisuudessa (6op) 3/5

Kieliharjoittelu englanninkielisessä maassa ["Alaska-raportti"] (3op) HYV

Mediasisältöjen analyysi (4op) 2/5

Psykologisen tutkimuksen perusteet (5op) HYV

- Niinkuin ehkä jaksoitte laskea, tästä tulee opintopisteitä vasta 39 kappaletta. Otin tukea siis syyskuulta toukokuulle, MUTTA jouduin olemaan ottamatta kuitenkin sen toukokuun, eli yhteensä 8 tukikuukautta > pitäisi kertyä normivuoden pisteistä 39op, ja viivepisteistä lisää vielä 14op.


Tähän tulee vielä:

Amerikkalainen realismi ja naturalismi (6op) -> ope lupas tarkastaa kuun loppuun mennessä, kun selitin pulmani.

Japanin kulttuuri 2 -kirjatentti (5op) -> samoin selitin tälle opelle Kelauhkan.

Kielen variaatio (4op) -> tämä tenttitulos on viipynyt KAUAN; sitä tässä vielä odotellaan, mutta kyllä se läpi meni, niinkuin kaksi edellistäkin - ei voi olla menemättä läpi :D

ELI: vuodelta + viiveet yhteensä saan näin kasattua, koska kertyyhän tästä sopivasti 54op! Huh! Siis nyt tuntuu todella vapautuneelta; toi psykan tentin läpimeno ja se että kauan siinä tiedossa kestäis (Kela tarkistaa mun tiedot siis jo tän kuun lopussa), niin se stressas. Eikä enää tarvi stressata! JOU!!


Joo, sitten voikin laittaa Kelalle hakemuksen kesätuista... Yritän kovasti, todella kovasti olla ahkera koko kesäkuun ajan, ja alkaa kirjotella esseitä kursseille jo heti kun tehtävänanto selviää! Viimeksi (se ainoa kerta kun opiskelin kesäkursseja tähän mennessä) nimittäin esseiden kirjottelu meni vikoihin dead linen päiviin elokuussa, ja jouduin tosiaan istumaan hellepäivät varjossa, kannettavan kanssa naputellen :P Nyt ei käy niin!

Tänään kävin myös ostamassa vähän jotain pientä..noh, jotain lahjaa ja sellaista ;) Hain myös itelleni Ilosaarirock-lipun, jee!! Hei, ja jos lukijakunnasta Jojen ulkopuoliset on kiinnostuneita festarista, niin kertokaa :D Ehkä voisin tarjota yösijaa, ilmaista sellaista!

Ainiin; kämpästä puheen ollen; Sami-kämppis sai sitten Neloselta töitä (kesäksi nyt ainakin!) Eli kun kuulette erittäin radioystävällisen äänen ja ruudussa lukee Sami (SIIIIS, en tiiä mitä se siellä tekee, mutta jos vaikka näitä ohjelmakuulutuksia?), niin se on sitten meitin ex-kämppis! Heh, mutta nyt sitten kesäkuun jälkeen onkin jo kaksi huonetta kämpässä vapaina! Eli, muuttohaluiset, muhun tai Katjaan vaan yhteyttä! :D


Illalla tässä vielä pakkailen... Katon varmaan leffan ja otan rennosti. Toivottavasti saisin unta ja kymmeneltä vaikka :] Ja aamulla junalla (ja bussilla?) Tampereelle, jossa onkin tyttöjen grillausviikonloppu! Jee, luulen että tulee olemaan hauskaa! XD

Hehhe, unohdinkohan sanoa jotain tässä ah-taas-niin-pitkässä päivityksessäni?... AI NIIN; aattelin alkaa vihdoinkin kirjottaa myös enkunkielistä blogia, noin niinku erasmuskavereiden iloksi :P Pitää eka pari kertaa kirjotella ihan "tyhjille katsomoille", että näkee että onnistuuko enkku, ja onko sit aikaa tai mielenkiintoa. Ja sitte levittelen sen osotetta muutamalle tarkasti valitulle ulkomaalaiskamulle, ja, noh, näkee sit mitä tapahtuu :) Nyt; moi!