"Well, here at last, dear friends, on the shores of the Sea comes the end of our fellowship in Middle-earth. Go in peace! I will not say: do not weep; for not all tears are an evil."

Toivottavasti se menee noin; kopsasin vaan netistä koska ei satu oleen täällä mukana omaa Lord of the Ringsiä :)
Tässä siteerauksella viittaan tietty siihen karmeeseen, ihmeelliseen, epätodelliseen tilanteeseen mikä täällä vallitsi viime viikolla. Meidän Erasmus-perhe hajosi lopulta, ja vain saman kokeneet voi tajuta miltä se tuntu... Tietty, niinku oon kirjotellu, Colette, Ina, Ivana, Carolin oli jo lähteny, sekä muutama joita en tuntenu hyvin. Mut viime tiistaina lähti Saksaan paras ystäväni täällä Anita, sekä Sabine; Marie seuraavana päivänä ja samana iltana Fernando ja Andre. Voi kamala.

...Ku oottelin et netti toimis (lopulta jouduin kirjottaan kirjeen ja jättään sen teipattuna netti-ihmisen oveen ku ei vastattu mun soittoihin/koputuksiin...ja se toimi, olen niiiiin iloinen!!), ni siis mietin et mitä kaikkea kerron kaikesta - - - mut nyt ei enää tee mieli kertoa kuinka kauheeta oli hyvästellä ystävät ja toivottaa uudet tervetulleeks... Nyt ei haluu kirjottaa. Ehti jo tapahtua paljon lisää asioita, ei haluu kaivella vanhoja.

Noh. Uusia sitte:
Pitää mainita se iso ja tärkeä juttu (ehh!) että olen vieläkin huonekaveriton täällä!! Nimittäin niinku kerroin teille, suomalaisen Sonjan oli tarkotus tulla tähän kuukaudeks, pariks. Nuh, yhtenä päivänä tulin Anitan kaa kaupungilta, ni alakerran täti kerto sille et kai toi sun kaveris tietää et se voi oottaa jotain ulkomaalasta huoneeseensa?! ...En tietty tienny. Sonja sit oliki ainoona (tyttönä) saanu oman huoneen; se oli kuulemma häirinny niitä tätejä maileilla ennen ku mä otin yhteyttä, muttei ollu uskonu et ois saanu sen huoneensa.
Oon siis varmasti ilosempi että ulkomaalanen tulee tähän, mut se ei todellakaan oo kivaa et ei aavistustakaan et koska se tulee!!! ;/...Eka viikko meni olettaen et se tulee just ku mä oon nukkumassa, suihkussa tai silloin ku huone on ku räjähdyksen jäljiltä... Noh, ei tullu vielä.. Mut muita uusia on kyl tullu!!
Meille kaikille sinkkutytöille tietty todella hyvänä yllätyksenä tuli se, että meille ei tulluka kahtakymmentä Erasmus-tyttöä, vaan jätkiä on tippunu monta viikossa!! HAH! ;P Eka tuli Damian, irkkulainen, sitte joku saksalainen joka ei oo poistunu huoneestaan (paitsi kerran näin sen rappusissa, Anita tunnisti). Samalla tuli saksalainen tyttö, johon en oo viel tutustunu mut vaikuttaa normityypiltä ;) Portugalista tuli pariskunta, josta molemmat on ihan huipputyyppejä, ja Inesin kaa tulee varmasti hengattuu aika paljon. Vastapäätä muutti saksi Tim... Sit tääl on uus ranskalainen jätkä, kuulemma eilen tuli saksi-jätkä... Turkkilaiset on vallannu kerroksen! Yks jätkä; Marianan kämppis vaikuttaa ujolta mut kivalta - mut se asuu yli kk:n alakerrassa ku tuli jalka poikkasneena tänne eikä meillä mitään hissejä oo!; Astridin kämppis vaikuttaa myös mukavalta tyypiltä; mut muut turkkilaiset (jotka asuu keskenään) on omissa oloissaan.
Aini unohdin mainita kreikkalaisen jätkän, joka hilluu myös meitin seurassa. ..Mut vaikka uusia on paljon, ni käytävä vaikuttaa silti hiljasemmalta...Huomena on ESN (Erasmus Student Network) järkkäämät tutustumisbileet, ja sit tavotteena on kyl tutustuu näihin uusiin! ;D

Joo; Lublinissaki tuli nyt käytyä :D (su-ti)
Laura, joka lähtee Italiaan kohta, pyys Marianaa mukaansa tutustumaan sinne ...kaakkoon? Noh, mä kuitenki olin et "ei täs mullakaan mitään tekemistä oikeen oo, voisin tulla mukaan" Ja niin lähettiin asuntolasta sunnuntai-aamuna klo 3:20! ...Hih... Piti eka lähtee jo la, mut suunnitelmat muuttuu. Ihan hyvä, koska yritin lauantaina vaan parantua alkavasta flunssasta - olinki ihan okei sit matkalla, mitä nyt kulutin varmaan kuus pikkupaketillista nenäliinoja ja jouduin nieleen karmaisevan karmean makuisia yskänpillereitä...
Ilma Lublinissa oli aika karsee...Tai käytiin me siis muuallaki; su-päivä Lublinin vanhan kaupungin kiertelyy; yks kirkko oli ihana; käytiin myös tornissa mut sielt ei näkyny maisemia ku yhestä ikkunaluukusta... Aamulla lähettiin puolentoistunnin paikallisbussimatkan päässä olevaan Kazimierziin; Lublin ei toiminut oikeen talvella, mutta Kazimierz oli todella kaunis :D Sellanen vuoristokylän näkönen turistikohde, jonka näkee puolessa päivässä mut en millään ois halunnu missata sitä! Tosi kiva paikka kävellä ja ottaa kuvia :)
--- Se bussimatka sinne oli muute mielenkiintosimpii mitä mä oon täällä kokenu... Lodz ja useet muut paikat on ihan littanii, mut bussimatkan edetessä maisema muuttu enempi ja enempi mäkiseks! Ette usko miten tyttö voi kaivata mäkiä... ;P Näin myös puolalaista maalaismaisemaa ja maalaismummoja. Hah, näinpä myös hevosen, joka veti puukärryjä (siis kärryllistä puuta) ja miestä kärryissä!

K:sta takas bussilla Lubliniin, sieltä sitten Zamosciin. Zamoscin kaupungin rakennutti riiikas bisnismies, joka halus rakentaa oman italialaisen kaupunkinsa Puolaan! ;D Tilas sit Italiasta arkkitehdin - lopputulos aika mahtava :D ...Paitsi et me saavuttiin sinne hämärällä ja seuraavana päivänä ku kierreltiin ni oli harmaata ja tihutti. Nuh; sää ei tosiaan ollu mikään mahtava (paitsi Kazimierzissä jossa oli lunta mutta aurinkoista!!), mut eipä se meitä niiin karseesti haitannu. ...Enpä paljoo osaa sanoo siitä reissusta---käytiin yhes museos joka oli kiva, ja italialaiset kaarikäytävät (varmaan olis parempiki nimi niille!) oli mahtavat :)

Sit oli taas ongelmia bussien kaa...Oikeesti, pelottaa aika paljon et miten onnistuu matkustaminen sit ku mun pitäis olla se opas ja suomalaiset ystävät/perhe luottaa siihen et päästään perille...JAIKS! No, Laura osaa puhuu puolaa ja me lopulta päädyttiin eka takas Lubliniin minibussilla, ja sieltä Laura lähti takas Varsovaan ja mulle ja Marianalle se löys viel suoran bussin Lodziin... Me oikeesti vietettiin enempi aikaa busseissa ja oottamassa niitä ku kaupunkikierroksilla, hahahah!... hah. öh.  ;P
Bussimatka kotiin oli pitkä (viis tuntii!), mut ei väsyttäny ku hetken, ja sit vaan kattelin maisemia (aurinko laski) ja mietiskelin. Hah, pitää mainita viel kummallinen Myyrä Kaupungissa -mielleyhtymä ku tultiin Lodziin: yhtäkkiä alko kerrostalojen metsä; pimeessä loisti vaan tuhannet valaistut ikkunat; ku laski katseen ni tuhannet autot ootti kuskejaan parkkipaikoilla - - - ja kaiken keskellä Mäkkäri.
Ja mitä mietiskelin? Noh, kehittelin idean, mahtavan upean idean enkunkielisestä kalenterista netissä - se ois ulkomaalasille opiskelijoille, ja kertois Suomes juhlapäivien lisäks kaikki vuosittaiset opiskelija- ym. tapahtumat yliopistokaupungeissa; vitsikäs, erittäis selkeä, erittäin avulias (kertois et milloin voi nähä ihmisiä ylioppilaslakeissa ja miks niil on sellaset; sekä et milloin kannattaa mennä Tampereelle bongaamaan teekkarindippausta!).

Ja nyt kun kaikki on sanottu mitä pitikin, tässä tulee tuhat kuvaa:
1310482.jpg
Eurooppa teekupissasi (vai oliko kahvia; no ei ollu mun kuppi kuiteska!)

1310496.jpg
Kun vanhat lähtee niin ...vanhat... saa tavaraa :D Mä ostin Anitalta&Sabinelta tietsikan kajarit ja pyykinkuivaustelineen halvalla, sekä lisäks älysti astioita ja muuta kamaa kuten mieskalenterin. HAH!

1310503.jpg
Anita ja huone tyhjäksi... Näin tänään että nyt niitten huoneessa asuu joku turkkilaiselta vaikuttava tyttö...Paha vaan et menin lupaamaan etten tykkäisi kenestä tahansa joka tulee asuun niitten huoneeseen ;P

1310507.jpg
Lähtöpartio... Vasemmalta Anita, niitten mentor, Jasna (Slovenia), Chris (saksi), Astrid (ranskis) sekä Bine. Lähettiin mentorin kaa viemään niitä assalle... niisk.

1310510.jpg
Sinä iltana sitte pelattiin tuota jotain peliä jonka olin saanu tytöiltä :)...mikä se on, Arvaa Kuka?

1310499.jpg
Marianalta lainasin ZooTycoonin! Ja pelasin myös RollerCoasterTycoonia mutten siitä niin paljon välittäny :) - jees, mut pitää olla lainaamatta uudelleen ettei jäis koukkuun! (niin varmaan!)

Lublinin ym retkeltä:
1310513.jpg
Lublinin vanhaa kaupunkia. Lunta nähtiin, Lodzissa sitä ei oo!...Paitti ti-aamuna Zamoscissa se oli sulanu...

1310516.jpg
1310517.jpg
Upee Katedraali, ihanat värit :)

1310522.jpg
Mariana ei tykkää! - tossa vaiheessa tuuli oli hyytävä, sukat märät ainaki mulla... kääk! - kuva siis keskustan ulkopuolelta, ku mentiin eka hostellille mikä ei ollu auki vielä kolmeen tuntiin; mentiin tänne paikkaan joka oli jonkunlainen kotiseutumuseo vanhoine (uusiksrakennettuine) taloineen...mut se oli kiinni. Lopulta palattiin juomaan kuumia juomia keskustaan.

1310525.jpg
Uus kaverini Lublinissa ;)

1310528.jpg
Maanantaina Kazomierzissä (tai-mikä-olikaan) Laura ja Mariana... En tiiä onko ton koiran taustalla mitään tarinaa, niinku sen japanilaisen Hatsin tms (mites kirjotettiin?) tarina... :)

1310533.jpg
Lounas tälläsessä kivassa paikassa - paitsi söin vaan makaronit makaroni&tomaattikastike -ruoastani. Mut kivat maisemat, kivat maisemat... ;P

1310534.jpg
Maanantai-illalla sit Zamoscissa. Yövyttiin urheilukeskuksessa, saatiin tälläki kertaa olla huoneessa kolmestaan :) Ne kysy et halutaanko huone missä ois oma vessa ja suihku, mut ku viimekski oltiin ihan tyytyväisii käytävällä olleiseen, ni kieltäydyttiin. NOH, tajuttiin sit melko heti et yhtenen vessa oliki tosiaan yhtenen - siel oli joku armykundi tupakalla! vessat ei menny ees lukkoon... Matkalla vaihtaan huonetta bongattiin yks yksinäinen WC jossa myös suihku. Ei sit valitettu ja vaihdettu, vaan tyydyttiin siihen - ois ehkä ollu loppujen lopuks parempi vaihtaa mut olipa kokemus... Ei siitä enempää ;D heheh. Mut viel että siel oli saunaki siel urheilukeskuksessa!! MUT MÄ EN MENNY! YYYH... Ku ennen illallista siel oli poikajoukko (kuultiin oven läpi), ja illalliselta ku tultiin ni huone oli tyhjä, mut lukossa!..Ja olin tyhmä enkä menny kysyyn avainta. Mut järkeilin et niin myöhään ei ois varmaan sauna ollu lämpimänäkään, tai jotain.. Tai jotain.

1310537.jpg
"Kaarikäytävät"

1310540.jpg
Zamoscin vanhan kaupungin keskusta...Kuvaaja oli erittäin väsynyt :P Oon muuten aika ylpee itestäni; no su-aamun klo 2:30 herätystä ei ny lasketa, mut ma ja ti nousin sängystä 7:20!! HAH!...mut olin myös molempina aamuina vikana valmis, *sori tytöt*

1310546.jpg
Tuli syötyy NIIN paljon herkkuja, ou mai kaad!! Tänään olin suunnitellu salilla käyntiä, mut se jotenki jäi... Huomena pakko mennä! Eihän tässä kehtaa palata Suomeen jos pitää kierimällä tulla... hehe! ;)

NYT meen lukeen maileja ja vaikka mitä; nauttimaan siitä että netti toimii ja koko ilta aikaa tutkailla sitä! :D Ihmeellistä et kaipaa Hesarin sivuja, hmm, onko tämä huolestuttavaa aikuistumista vai johtuuko vaan siitä että satun olemaan jossain muualla kuin suomalaisten tv-uutisten lähetysalueella? SIIIIS, don't get me wrong, en todellakaan kato tv-uutisia...niitä vaan tulee vahingossa kateltua samalla ku oottaa et alkais jo se Lost tai mikä vaan hyvä sarja! hih!

PS. kiitti Merja kortista! Kääk näytti niin hyvältä ja lämpimältä - - :D:D