Ensin pitää kirjottaa vähän elokuvista... Silloin ku Marjo oli Sveitsissä vuoden, olin ihan kamalan kateellinen sille ku pääs leffoihin niiin usein, ja muutenki ne leffat tuli aikasemmin sinne ku Suomeen! Nuh, mä oon päässy tekemään nyt saman, eli oon käyny vuoden aikana aika usein leffoissa :) Ja kahessa 3D-leffassaki! ...Viel haaveilisin pääsystä yhteen (en tiiä mihin; mut tääl pyörii joku merenalainen 3D-doku jossa ääninä Johnny Depp ja Kate Winslet)....
Luin just Hesan nettisivuilta (jotka on luettava joka kerta ku avaa netin ;P) että Hämeenlinnan uusi, Suomen ainoa 3D-teatteri ois näyttäny Beowulfin, 13 eurolla. (*artikkeli*) Juuh XD Siis, ensinnäki toi leffa ei oo kauheen hyvä, mut sen tekee paremmaks just ne valkokankaalta katsojaa päin lentävät nuolet ja muut! ...Mä ite taisin maksaa noin 20zlotea eli viiden euron verran, mut ollaanki Puolassa jossa on ollu laitteistot varmaan pitempään, ja muutenki normileffat Lodzissa maksaa vain 15zl opiskelijalta!
Jos kuitenki haluutte mennä kokeileen 3D-kokemusta, ni oottakaa ihmeessä ku U2-3D tulee Hämeenlinnaan!! Se on sen arvosta - tai no, onko se 13euron arvosta, se on eri asia...Mut konserttitaltiointi on aivan ihana, mä ainaki toivoin vaan et pystyis nouseen ylös penkiltä ja laulamaan mukana - - muutaman kerran lauloinki, noh, äänettömästi, ja heilutin käsiä ilmassa!! Mut paras hetki tuli Sunday Bloody Sundayn kohalla; "I wipe your tears away" ja Bono silittää oikeesti sun poskea . . . USKOMATONTA <3!!

Sitte vähän eilisestä...
Mariana sit lähti kotiinsa, ja sen pitäis olla perillä näillä main :) Joutu oottaan yötunteja Stanstedissa, mistä jatkolento Portugaliin. Käytiin syömässä sen kaa Saksofonin terassilla viel pizzat - tai no mä en syöny mitään (eikä me juotu ees olutta) koska olin täynnä jo ;)  Ja ku se hyvästeli asuntolaan jääneet ni tuli vähän kyyneleet silmiin, mut mepä ei vielä hyvästelty koska lähettiin Inesin, Sonjan, Jasnan ja Mogushian (kirjotetaan se ny noin vaik menee väärin, pihih; meidän puolalainen hullu ystävä) kaa tilataksilla lentokentälle mukaan. ..Lodzissa on tosiaan pieni lentokenttä...heh. Siellä hengattiin jotain pari tuntia ja syötiin jätskit ja sit me tytöt vietettiin varmaan puol tuntii katellen ku Mariana ootti pitkässä jonossa et ois päässy turvatarkastuksen ohi. Hauskaa tässä kyyläämisessä oli se että meillä oli vain yksi pieni paikka mistä nähtiin jonoon, ja sit kaukasen peilin kautta yritettiin viel löytää meitin 7-t-paitaa, kolmet housut ja hameen päälleen pukenut ystävämme jonon toisesta päästä - - ja sit viel vikat heilutukset ku Mariana vihdoin pääs läpi (jono oli hiiidas!), ja mentiin illallisella Piotrkowskalle. Juu. Vähän ihmettelin etten purskahtanu itkuun vaik tiiän etten tyttöä ihan heti pääse näkemäänkään . . . varmaan iskee sen lähtö tajuntaan vast myöhemmin, ku menee melkeen ovelle koputtaan mut sit muistaa... Noh, kuitenki, nyt se on kotona ja kohta mäki - ehkä seki tieto tekee tän lukukauden hyvästeistä erilaiset ku viimeks!

Mikä on sitte toi otsikossa mainitsemani Juwenalia?
Se on kuules lapsukaiset viikonlopun aikana järkättävä musiikki-hengaus-ilmaistapahtuma Puolassa; tai no, kaupungista riippuen et koska se pidetään, mut Lodzissa ku tultiin nukkumaan kotiin eilen ni kuultiin musiikki (ja korvatulpat vaan korviin...), ja sunnuntaina mun mielestä päättyy. Ihan parasta tietenki on, että se tapahtuma järkätään MEIDÄN TAKAPIHALLA!!! Haah!! XD Mahtavaa, mahtavaa <3
Se oli tarkotuski järkätä meitin alueella, mutta en osannu kuvitellakaan et ihan tossa muutaman askeleen päässä! ..Ööh, tietenki jos haluaa nukkua tai opiskella ni se on huonompi juttu, mut kuka ny sellasesta ees haaveilee?! :D Idea onki et alotellaan tänään kahen maissa kämpillä, sit myöhemmin mennään ulos (missä nyt paistaa aurinko ja toivottavasti loppuajankin - on ollu tälläset maaahtavat ilmat nyt niin pitkään aah), ja vaan hengataan ja kuunnellaan musaa. Omia juomia ei tietty saa ottaa mukaan ja tutkivat laukutkin, mut eiköhän selvitä. Heh, jos ois ollu järkevä ni ois menny eilen päivällä piilottaan parit pullot "festari"alueelle - tai sit vaan laittaa niitä ikkunasta alas korissa!

Mut tällänen tapahtuma on siis nyt viikonlopun suurin suunnitelma! Ja sunnuntaiyö yritetään valvoa kokonaan; kunnon pyjamapartyt Jasnan maanantain lähdön kunniaksi! Maanantaina lupasin mennä sen kaa (ja aivan varmasti tulee taas tuttu porukka mukaan myös!) Sphinxiin syömään (joo kirjotan sen joka kerta eri laila, mut tää taitais olla jopa oikee kirjotusasu!). Jasna lähtee joskus illalla, joten juna-assalle hyvästelemään. Tiistaina pitää mennä aamulla tapaamaan kordinaattoria, ja TOIVOTTAVASTI paperiasiat hoituis silloin, sillä hetkellä..Mut raportoin siitä lisää sitte. Tiistaina johkuun aikaan lähtee Gael kotiinsa myös.
Mun pitää viettää loppuaika tosiaan shoppaillen, ja jos sinne leffaanki kerkeis! Mitäs muuta? Perjantaina lähtee Briania lukuunottamatta irkkulaiset. ...Omasta lähöstäni en oo viel varma :/ Siis ihan varmasti saan autokyydin - Lublinissa opiskelee tuttu, joka tuli kaverinsa kaa Puolaan autolla. Saan siis kyydin takas Baltian valtatietä (tai mikskä sitä ikinä sit kutsutaanki!)... Kuulemma noin 16 tuntii kestäis ajo taukoineen...Ja mähän en oikeen aja autoo, en ainakaan hyvin, yyh. Mut tosiaan kuski ei viel osannu sanoo lähtöpäivää 8I. Ilmottelen siitäki sit enempi ku tiiän ;)


*toimittajan huomautus*
Joo ainaki Juwenalian nettisivuilla sanotaan et se oli viime viikolla - mut se oliki ammattikorkeen järkkäämä musiikkitapahtuma; en oo ihan varma mikä tän meitin nimi sitte on, mut mikä nimestä ku viikonlopun kestonen ilmaisfestari edessä! ;D