Hehei, kamalasti on taas tapahtunu, on aika harvinaisii sellaset päivät ku ei Kipaa ja/tai Nettaa nää, tai jossain tuu käytyä joko ittensä ajamana (ei, en oo viel uskaltanu Järvelää pidemmälle tänä kesänä) tai jonku kyydissä - siis tosi harvinaisii ne päivät ku makaa sohvalla kattomas telkkaa, tai jopa tääl netissä sen muutaman tunnin ajan mitä menee blogien kirjottamiseen tai kamujen viesteihin vastaamiseen... Mut enpä kaipaaka sitä puolen-päivän-ajan-telkkamaratonia mitä Joensuussa usein tulee tehtyä . . . onneks oon maalla! Sitte samalla suunaukaisulla on sanottava et harmi etten oo Jojessa, ku Jojekamutki on ihania ja olis tosi kiva hengata niidenki kaa! Ja viel samalla et harmi ku tuntuu ettei monii kamuja täälkäpäin Suomee ehi nähä :/ Noh, mulle vaan yhteydenottoo ja yritän järkätä aikaa (vain täs on jo muutaman kutsun joutunuki torjumaan, ku nää viikonloput vaan loppuu kesken, KÄÄK!)


Talviturkki lähti helleviikolla - Kipan ja Netan kaa matkattiin töiden jälkeen ja Lahden ruuhkaisten(?) katujen läpi Vääksyyn Kipan äidille Seijalle. Sielt käveltiin biitsille, se oli sellanen ranta missä piti kävellä tositosi pitkälle et sai ees kainalot veteen :D tehtiin myös kaks hiekkalinnaa (tuli hienoja! vaik toinen näyttiki joltain elukalta tms..) ja suunniteltiin meitin elokuvaa. . . Seijalla viel syötiin herkut grilliruoat, pitää ehdottomasti yrittää mennä sinne viel joku kesäviikonloppu, oli hauskaa!

Käytiin myös korkkaamassa yhessä Hämeenkosken biitsi (oisko sille joku oikee nimiki? mitä turhia...) - eli meitin ehdoton suosikkibiitsi jos viime vuoden käyntikertoihin on katsomista X) Tietty piti myös ostaa ne viime vuoden biitsieväätki, eli joku hyvä jätski ja sit vähän limu/vissyjuotavaa että nesteytykset pelaa. Noh, siellä sit viivyttiin joku pari tuntia, ja poltettiin vähän ihoa ku istuttiin laiturin päässä, jälleen suunnittelemassa leffaa. . . ja kuolemakohtauksia...

Tyttöjen kaa pyörittiin myös meitin altaassa sekä yhes toises altaassa - että helleviikolla kyl uimaan pääs, nou promleemoja!

 

Laitetaan vaikka leffainfo seuraavaks:

Eli tyttöjen kaa kuvataan mun vähän huonohkolla mutta ihan ok - kameralla kauhuleffa. Ollaan tietty puhuttu leffan kuvaamisesta jo pitempään, mut nyt jopa ollaan saatu joitain kohtauksia purkkiin (tai siis muistikortille) ja toivottavasti ennen elokuun loppua se ois täysin kuvattu ja editoitu ja voitais järkätä meitin upea ensi-ilta! :D:D juonesta en haluu kauheesti kertoa, mut sanotaan ny et siinä kuolee populaa ku kärpäsiä. Ottaen huomioon et meit on vaan kolme sitä tekemässä ;D


Matkainfo:

Lokakuun 20., torstai, ois aamulento Berliinin Tegelin kautta Miamiin!! Siellä 7 yötä Miami Beachilla olevassa hotellissa, ja sitte lento (n.5 tuntia) Vegasiin (tai Losiin) - - - kerron tarkemmin ku tiedetään ite tarkemmin, mut kuitenki nyt toi eka lento & eka hotelli varattu! UUUH hienoa!! :D

 

[edit]

 

Jätskiarvostelut, 6 kpl!

Helleviikon syy!!! Söin Seijalla normi-Eskimon, heti sen perään Vääksyn kanavalla kahen pallon jäätelötuutin (vanhan ajan suklaa & lakritsi), sitten iskä kävi Jäätelöautolla joten söin helleviikolla vielä Sandwitchin JA Hämeenkosken biitsillä Classicin Suklaa-Nougatrae-jäden! ja olikohan sillä viikolla vai tällä, mutta vielä piti maistaa ne kaks muuta jätskiauton tuotetta, eli Smack-lakupuikon ja Stracciatella-puikon! ...ja mehän ei todellaka puhuta siitä vaniljajätskipalasta mikä suli äitin tekemän mansikkapiirakan päällä... ;)

Jätskiautosta puhuttaessa, arvaa haaveilenko TÄSTÄ!!! Iskä jo itse asiassa mietti tossa et koskakohan se auto tulee seuraavan kerran...;) Vuosiin ei olla käyty (tai siltä se tuntuu) mut nyt tuli innostus, hihhih!

 

ESKIMO:

Missä: Seijalla (Kipan äiti), grilliruoan päätteeksi terassilla nautittuna

Mikä: Ihan normi suklaapäällys vaniljapuikossa

Kenen kanssa: Meitä syöjiä (kaikilla omat puikot, tärkeä huomautus) oli Seija, Kipa, Netta ja mäh.

Mitä maksoi: ilmainen, Seija tarjos :D

Mitä pidin: tosi kaakaoinen maku oli siin päällyksessä! En ollu muistanuka että se maistuu enempi kaakaolle ku suklaatille... :) Mut pidin, siis niin perus-tuttu-jäätelö ku olla voi, kukapa suomalainen ei ois joskus (tai monta kertaa) maistanu Eskimoa! :D Oli ihan mukavan pieni puikko, vaik aina toivoo jätskin kestävän kauemmin (itse asiassa joskus sitä ottaa sellasia annoksia, että toivoo ettei sitä olis enää kulhossa noin paljon...). Mukavasti irtoaa suklaakuoripalat jos niin haluaa...

IRTOJÄTSKI 

Mitä: Pingviinin Vanhan ajan suklaa ja Lakritsi

Missä: Kanavan helmi (tms!) -niminen kahvila/kiska, mikä siis sijaitsi Vääksyn kanavan vieressä.

Kenen kaa: Kipa ja Netta

Mitä maksoi: Oli aika kallis, en muista...kaks palloo, oisko se jotain yli 4 egee tehny?

Mitäs mieltä: Laku-pallo näytti kuvassa(kin) hyvältä, sellasta keltasta jäätelöä lakukiertein. Se oli ihan ok, ei mitään ihmeellistä...tänä kesänä en enää sitä tartte maistaa, siis ei ollu niin hyvää et ois pakko saada lisää :P

suklaa oli itse asiassa tosi hyvää, sellasii hampaissaki tuntuvia suklaapalasia löyty sieltä. Mut silti, en tartte sitäkä maistaa enää tänä kesänä...Suu hinkuu jo jotain uutta :D

Pingviini-irtopalloja täällä.

 

JÄÄTELÖAUTON SANDWITCH:

Missä: kotisohvalla muistaakseni olin. Kuitenki kotona.

Kenen kaa: porukat siin tais olla. tai en oo varma. oliko Netta? ei muista. jäätelöhuuma tai ajan kuluminen vei muistin X)

Mitä: niin siis keksimössähtelevällä pohjalla on vaniljajäätelölevy ja päällä toinen keksilevy. . . .öm, kato kuva.

Mitä makso: iskä makso ;)

Mitäs mieltä: tykkäsin! pitää sanoo et suosikki näistä kolmesta jätskiauton ostoksesta! ...tietty voi olla et muisti tekee tepposet, pitää varmaan virkistää sitä ja syyä yks vaik huomena... ;D

en tykkää yhtään vohvelista (esim tuuteissa), siis voin kyl syödä mut jos oon kotona tai paikassa jossa kehtaan tehä niin, niin jätän syömättä vohvelin kokonaan. Emmätiiä, mun mielestä se vaan tuhoaa sen jätskistä jääneen makuelämyksen ja täyttää suun kuivalla vohvelimateriaalilla, ja sit tulee vaan jano. ei kiitti. Siks pyydän kaikki irtojätskini vaan pikariin enkä ite osta tuutteja lähes koskaan... :)

Noh, tää sandwitchin "keksi" ei ollu siis vohvelia, vaan ihanan pehmosta ..noh, keksiä :D ja hyvin sopi yhteen jätskin kaa eikä jäde ehtiny ees sulaa sormille! että suosittelen, ja tätähän konseptia saa ihan pakastealtaista jollain eri nimellä. Jees!! pitää ehdottomasti tilata ens kerrallakin paketti näitä!

JÄÄTELÖAUTON SMACK-LAKRITSI:

Missä: kotona, tietsikan edessä muistaakseen

Kenen kaa: yksin olin, mut samaan aikaan porukat kaapi pakastimesta itelleenkin jätskit :P

Mitä makso: pappa betalar (no toi oo varmaan imperfekti tai mikä pitäiskä who cares?)

Mikäs se oli ja mitä mieltä: Lakupäällinen missä oli ihania lakupalasia (tai strösseleitä, jotain sattumia kuitenki), ja olikohan vaniljäjätskii mis oli lakupyörteitä (eli lakujätskii daah). Joo, tykkäsin tositosipaljon siitä päällyksestä!! Tän jätskin ongelma on vaan se, että vaik se päällys on paksu, ni se loppuu kesken!! :D hahah, eli niin hyvää!!! Mut miks tää ei ollu sit mun suosikki näist kolmesta? Noh, siks just et sitä jää himoamaan lisää, eli onko sekään kauheen hyvä juttu? ...vähän ku kinuskikakku: vois syödä vaan sitä päällystä loputtomasti ja ikuisesti X)


JÄÄTELÖAUTON STRACCIATELLA:

Mitä: siin oli jotain suklaata ainaki...jätskiauton sivuilla sanotaan: Täyteläistä vaniljakermajäätelöä ja suklaaraastetta paksulla tummalla suklaakuorrutteella.

Kenen kaa: äsken itekseni. Töiden jälkeen halus jotain herkkuu :P

Mitäs mieltä: joo, maistu suklaakerros ihan joltain Magnum-suklaalta, mikä on aina kehu! :D Mut en nyt muutaman tunnin netittelyn jälkeen oikeen muuta siitä muista... Mikä tarkottaa jälleen kerran ettei se mitenkään tajuntaa räjäyttäny :)

 

Vikaksi aivan upea, aivan ihana ja aivan suositeltava jätski:

CLASSIC SUKLAA-NOUGATRAE:

Kuva täällä, ja sieltä voi mainita muita, tulevia herkuttelujätskejä: tummasuklaa-kinuski,mmmmm...kerrossuklaa - ainaki Magnumin tollanen oli muutama kesä sitte suursuosikki mulle...ja siinä ne ehkä oliki, siis mitä Classicilta tulen tänä kesänä syömään! Mut nyt tähän mitä söin jo:

Missä: Hämeenkosken biitsi, ruoholla pyyhkeen päällä

Kenen kaa: Kipa ja Netta (tietty, hih!)

Mitä makso: tiiäksä, ei aavistustakaan X)

Mistä: Siitä kaupasta missä aina käydään ku mennään sinne biitsille

Mitäs se oli: tiiätkö Daim-suklaan? No tää oli Daim-suklaata, jäätelönä. Ai-van Fan-tas-tis-ta!! Suosittelen isolla sydämelle kaikille suklaajätskien ystäville! :D:D:D Namsnamsnams voisin syödä viis tollasta heti peräjälkeen!!! :D:D:D Oli kyl aivan herkkua, nams!!! :D

 

Eipä täs muuta, tai eipä teille ainaka kerrota ;D moi! (eli ei ollu muuta. oikeesti.)