Flunssa on viimein saanut minutkin kiinni; aattelin jo että olen harvojen terveenä pysyneiden joukossa kun asuntolassa on parin viikon ajan riehunu flunssa-aalto, mutta eih, sairastuinpas. (höh.)

Tästä näyttää olevan jo viikko kun viimeksi päivitin - anteeksi! ;D En oo kauheesti ottanu uusia kuvia, mut laitetaan muutama:

967365.jpg
Menossa Erasmusbileisiin Piano Bar:iin torstaina. Kuva Piotrkowskalta iltavalaisuineen... :)

967383.jpg
Marianan ja Andren (portuja) kaa lähössä Piano Bar:sta

967391.jpg
Kävelin sitten Roman Mannin päältä... Tälläisiä tähtiä yhdellä kadunpätkällä - pitää ottaa vielä lisää kuvia esim Polanskin tähden päällä astelemisesta! Hihih!

967418.jpg
Tältä näytti Manufaktura lauantai-sunnuntai-yönä keskiyön aikaan! Siellä oli siis "yöshoppailu"-tilaisuus, jolloin monissa kaupoissa oli vähän aleja - en löytänyt mitään (paitsi sukat joita todella tarvitsin koska en ollut pessyt omiani aikoihin ja ne olivat vähän niinkuin päässeet loppumaan hups)...

Noh... Eli mitä tapahtui TIISTAINA?!
Silloin olin tosiaan menossa ekaa kertaa tunnille, yksinäni... Sinne koululle ku kävelin ni sato, ja oli mukava saunafiilis samalla... Eli toisin sanoen, kun viimein saavuin sateen ja tietöiden keskeltä koulurakennukselle, ni olin ahdistunut ja panikoin kun en tajunnu mistään mitään ...Noin 10 minsan häröilyn jälkeen päätin et DAMN, enpäs varmana mee mihkään luennolle - unohdin sitä paitti kirjottaa ylös luokkahuoneen numeron, enkä halunnu kysyy keltään, ni lähin vaan pois!! ;D Sit oli viel vähän vaikeuksia löytää Tescolle (kiroilin mielessäni tätä kaupunkia), mut onneks sit löysin sen vihdoin! Menin ostaan jauhelihaa ja tykötarpeita, sekä 22 postikorttia.. Niistä muuten osa lähti jo viime viikolla, mutta suurin kasa oottaa vielä energiapiikkiä ;P
Mutta mutta, sit ku pääsin kotiin vihdoin ja tein jauheliha-riisimössöö, ni kaikki tyhmyys-olo oli unohdettu ja vaan iloitsin että vihdoin pääsin syömään kunnon ruokaa täällä! (Toisaalta, meillä ei vieläkään ole omaa jääkaappia, ni ruoantähteet vaan ikkunasta ulos muovipussissa, siellä ne toivottavasti säilyy seuraavaan päivään asti)..
Illemmalla lähettiin isommalla porukalla ulos; mä join vaan yhen oluen täällä ja toisen sit kaupungilla, sekä piti maistaa Bacardi Breezeriäki ku oli siinä näytillä tiskin päällä! Mut siis Jazz-klubi JazzGo:lle suunnattiin. Muutama ihminen oikeesti menikin sinne kuuntelemaan musaa; mä menin vaan ku en oo ennen ollu sellases paikas; ja sit ku soitto oli lakannu ni Erasmuslaiset alku mölytä! heheh!

KESKIVIIKKONA menin sit Marien kaa mun ekalle luennolle, aiheena ei ollu mikään noista viimeseen kirjotukseen laittamani aineet vaan Introduction to American Government. Siin oli ihan mukavan tuntunen ope, oli just tullu Ameriikoista ja vitsaili kulttuurieroille ;) Muut n.20 oppilasta tais olla puolalaisii, sit oli me kaks Erasmusta... Mun laitos muutenki vaikuttaa siltä, että siellä on pelkästään pienluokkia! OMG! Noh, ehkä sen ny kestää... Mut kieltämättä kaipaan luentosaleja ja sitä vapautta mitä ne antaa väsyneelle/tylsistyneelle opiskelijalle :D
Mitä muuta tein keskiviikkona? Kuka tietäis... :P

TORSTAINA meillä oli Erasmusinfotilaisuus. Siellä kerrattiin esim asuntolan säännöt, ja ainakin näille kahelle naureskeltiin aika paljon: Käytävillä ei saa juoda - Käytävillä ei saa nukkua... Njaah :P Saatiin sit parin virallisen paperilappusen lisäks sieltä puolankielikurssin oppikirja (joo, se jatkuu 2-kertaa viikossa -tyylisenä tossa viikon, parin päästä!), sekä t-paita! Jihaa! :D:D En menny sit luennoille to enkä myöskä pe - älkää kattoko noin syyttävästi! Monet ei oo vieläkään alottanu opintojaan, eikä alota nyt tokalla viikollakaan... Mut joo, illalla oli Erasmusbileet Piano Baarissa. Siel oli ihan hauska "tehtävä", eli oli ensinnäki tyhjiä kirjekuoria seinällä ym. Niihin piti sit kirjottaa eka oma nimi, ja sit lappusille kirjottaa mielipiteitä muista opiskelijoista, ja tiputtaa ne laput niitten opiskelijoiden kirjekuoriin! Selkiskö? No, jotkut tyypit sit otti omat kuorensa mukaan eli luki ne kommentit jo siellä, mut mä (niinkuin pitikin; olenhan kiltti ja tottelevainen tyttö) jätin kuoreni sinne roikkumaan - mä käsitin että niitä on esillä joka Erasmusbileissä, ja ne sit jaetaan omistajilleen lukukauden lopussa! Tiiän et omassani oli ainaki pari lappua (toivottavasti enemmänki, tietty!!), mut tosiaan luen ne mieluummin sit muutaman kkn päästä, jonain tylsänä päivänä vaikka.... :D Piano Baarissa pääs taas tanssiin, mut lähettiin sit muutaman kamun kaa vähän aikasemmin nukkuun, ku ei kestäny enään sitä kauheeta pariutumista tanssilattialla...;P Aini, siel myös vessat vuos tosi pahasti; koko lattia oli märkä, ja ku se baari on tavallaan kellarissa, ni ulko-oven&rappusten eteen ilmesty vallihauta...Noh, oli niil joku lankkuratkasu onneks siihen, mut siihenku ois astunu - - - HUH!

PERJANTAINA menin saksalaisen Anitan kaa Pilatekseen! Se järkätään kuus kertaa, kerran viikossa, maksaa 90sł eli n.25e (eikä oo ees opiskelijajuttu vaan avoin kaikille)! Okei, oli todella, todella kivaa, mut todella, todella vaikeeta myös! Eikä siis pelkästään ne liikkeet ym, vaan se ku ohjaaja puhu puolaa (kyl se aina jotain sano enkukski ku ties et oon ulkomaalanen) - onneks Anita osaa puolaa, ni se kääns aina välillä mulle, mut pitääpi alottaa se harrastus Suomessa ni tajuiski jotain!! HEHEH! Mut joo, se oli siis puol 11 aamulla, tunnin kesti... Sen jälkeen menin kämpille ja hengailin = luin Miinan Potteria ja nukuskelin ;P Mentiin illalla sit Manufakturaan kattoon leffaa eli Cinema Cityyn! Ei ollu tietooka leffoista, mut valittiin yks mikä oli just alkamassa; siinä julisteessa oli Jodie Foster ja sillä oli ase kädessä, joten ei tosiaankaan osannu odottaa yhtään mitään millanen se leffa sit olis!! >> Sen nimi oli siis sitten The Brave One (2007)... ;D Siinä oli myös Terrence Howard ja Naveen Andrews ( http://www.imdb.com/title/tt0476964/ )... En oo ihan varma mitä mieltä oon leffasta, mut en ois kyl menny kattoon jos oisin tienny juonen...Näin spontaanina rentoutumis(?)hetkenä se oli ihan mielenkiintonen... heh! Mentiin sit pikkupurtavalle; tilasin ekaa kertaa Mäkistä juustohampparin ja milkshaken...

LAUANTAINA hengailin eka sängyssä lukien Potteria, tietsikalla myös haahuilin... Tuli kuitenki niin äklöys vaan laiskottelemiseen, ni oli pakko lähtee kävelylenkille! Sitä paitti olin nähny ihan ihan vähän tätä asuntola-aluetta aiemmin viikolla, ku mentiin Anitan ja Sabinan kaa kattoon läheisen urheilukeskuksen tarjontaa (harkitaan uimista sekä aerobickiä), ni ku silloin bongasin parit kivan väriset talot ni aattelin et joku päivä pitää kyl tulla kattoon lisää... Nih, sit lähin ilman sukkia (taisin kertoa jo sukkapulastani? Paitsi tässä ei ollut kyllä järkeä, koska lenkille voi laittaa eilisen sukatkin...) käppäilemään jonnekin suuntaan. Koko lenkillä ei ollut kauheesti mielenkiintosta kateltavaa, PAITSI katolinen hautausmaa, joka tosiaan näyttää erilaiselta ku meitin luterilaiset, sekä sit yhellä pikkualueella uusia, isohkoja taloja, joko valmiina tai rakenteilla, sekä yhden niistä pihassa kaks ponia ja kanoja&kukkoja irrallaan! Hih! Hulluu väkee nää puolalaiset... Siis tää kana-talo oli ihan siinä lähiöalueella, ei todellakaan mikään maalaistalo&piha! Lenkin eli tunti 45minsan jälkeen tulin jalat pikkaisen hajalla takas kämpille, kävin suihkussa ja aloin taas lukee Potteria... Illalla menin, niinku yhestä kuvastaki näkyi, Manufakturaan shoppailemaan. Ongelma oli vaan, a) kurkku tosi kipee öööööhhh, b) mitä mitä puolalaiset on liian pieniä --> löysin yhen tosi kivan paidan, mut se oli puol kokoo liian pieni! HÖH! Tai olisin varmaan ostanu, ku oli halpa, mut sit yks kaveri tuli "arvostelemaan" ja mainitsi myös et "ehkä isompi koko?", ni sit olin et En varmana osta Höhö! Heh ;P! Mut joo, en siis ostanu vaatteita sillä reissulla, ja aattelin mennä sunnuntaina shoppaamaan ihan kunnolla ja ajan kanssa!

SUNNUNTAINA olin kuitenki tosi tosi kipee, eli ihan nuhanen ja silmien takanakin tuntu *sairaus*, ni sen päivän sit vietin huoneessa - kävin tekeen keittiössä lämpimii jauhelihaleipii (you know; toast, ketsuppi, jauheliha, juustoviipale)... Mut tietty ku ei oo uunii niin lopulta söin käteen murenevat leivät vilposina... :P heh..vaikeeta on elämä, eikö? Luin sit Potterin LOPPUUN!!! NYYYYYYYHHHH!!
Olin kauheen Potter-kuumeen kourissa koko loppuillan; katoin netistä leffan sivuja, sit YouTubesta kaikkea siihen liittyvää, esim tosi surullisia "muistovideoita" Deathly Hallowssissa kuolleille...nyyskis! Mut sit myöhemmin illalla oli pakko tasapainoittaa tätä kattelemalla jaksoja Fast Showsta - erityisesti Colin Hunt nauratti ihan karseesti!! ( http://www.bbc.co.uk/comedy/fastshow/characters/colin_hunt.shtml )!!

MAANANTAINA eli tänään ;) tuli aamulla kiire, kun piti mennä Erasmus-kurssille, eli meille vaihtareille järjestetylle Poland - History, Culture and Society -kurssille... Se oli ihan mielenkiintosta - tietty haluu tietää enemmän tästä maasta missä nyt tulee asuun melkeen vuoden! Jeh, tänäsellä kurssilla käsiteltiin Puolan luontoa, ja tuli mieleen pari paikkaa missä pitää käydä, jos vaan millään ehtii/jaksaa... No "ehtimisessä" ei pitäis oikeestaan olla mitään ongelmia...
Ois voinu mennä jolleki tunnilleki yliopistolle, mutten sit menny.... Meen huomena! Varmasti! Joo! Menen!

Okke, sit taas vastailua kysmiin!!:
Suvi
02.10.2007 - 18:36
Heippa!! Oletkos jo testaillut jotain puolalaisia paikalliherkkuja, muutakin kuin olutta siis ;) Näyttää kivalta toi sun lukkari. Onko siellä miten jakautunut kouluvuosi? Onko jaksotus vai lukukausi kerrallaan? Onko siellä jotain halpoja/hyviä hotelleja/retkeilymajoja,joissa voi yöpyä, jos joskus saa päähänsä sinne lähteä? ;)
Eli eli:
- En ole testaillut puolalaisia ruokia - ellei sitten kastikkeita pizzan päällä lasketa! Useet tykkää valkosipulikastikkeesta mut mä tykkään tomaattikastikkeesta... Nam nam miksei tätä ole keksitty muualla?
- Täällä on kaks semesteriä, eli jaksoa... Mun mielestä nää kurssit alkaa ja loppuu semesterin alussa/lopussa; eli eri lailla ku esim Joensuun yliopistossa missä alkaa kursseja tavallaan kahessa osassa syyslukukautta, VAI?! Tai niin mä käsitin tapahtuvan siellä ja myöskin luulen et oon oikeessa tässä mitä väitän tapahtuvan täällä ;) Oho olipas vaikee lause, piti ajatella. OMG.
- Siis täällä on halpoja retkeilymajoja, ja joku ihan kiva hotelli kuulemma on n.40e yöltä...Varmasti tosi halvalla saisi majotettua myös tänne opistolle, mut ....noh... nää on aika kämäsii ensinnäki nää huoneet, ja me Erasmuslaiset (ainaki; en oo kuullu puolalaisten viel) pidetään bileitä ni ei saa unta aina... MUTMUT riippuu henkilöstä mitä suositan, mut varmasti budjettimatkailija pärjää, ku miettii näitä muita hintoja ni ei täällä konkurssiin päädytä! ;D
Maippo
03.10.2007 - 00:21
(...) Toi Amerikan intiaanit -luento kuulostaa tosi mielenkiintoselta, kerro sitten millasta se on, kunhan kurssi alkaa. Miten muuten noista saa pisteitä? Pitääkö tehdä tenttejä vai esseitä/luentopäiväkirjoja?
- Meen sinne tällä viikolla, YRITÄN muistaa kertoa ;D;D
- En viel tiiä noitten kurssejen käytäntöä, nimittäin joissain varmasti pitää tehä esseitä ja toisissa tenttejä ...Se ainoo jossa kävin viime ke, ni siitä ope sano et pitää tehä koe jossa monivalintaa, lyhyitä vastauksia ja muutama pitempi essee - eli aika tutulta kuulostaa, vai? :)
Miia
07.10.2007 - 16:07
oletko sä kännännyt koko viikon,niin että olet kadonnut maan alle.: )
- En oo ees kännänny!!! :D ;D :P ;P ;) :)
MOIKKA KAIKILLE TASAVERTASESTI - y-ri-tän kovasti päivittää tällä viikolla useemminki...jeh!