24.09.2007 - 22:09
Ah. Ää ja Öö on aliarvostettuja. Oikeesti ne on.

Joo, ehin sitte päiväretkelle, ehin syödäki vähän makaronii :) Ostettiin Miinan kaa kattila ja paistinpannu, ni pääsee kokkaamaan makaroonia, riisiä ja perunoita! Jauhelihassa nää käyttää vaan sikaa, eli mä en varmaan tee paistinpannulla mitään ...;P Mut lihaa saa ku syö spagetti bolognesea refloissa! Paitti apua, tuolla keittiössä on vaan kaasuliesiä, ni pitää opetella viel käyttään sellasta! Tänäsen makaronin oli Miina keittäny sillä aikaa ku olin kirjastossa koneella, ni mä en tosiaan oo viel testannu keittiötä.

Päiväretki suuntautu Manufacturan pihalle tehtyyn Egypti-näyttelyyn. En oo ihan varma, oliks niitä esineitä käytetty jossain leffassa (niin mun tuutori Anna sano ekoina päivinä ku käveltiin siitä ohi), mutta tosiaan sellases "teltassa" oli paljon egypti-esineitä, tehty nykyaikana ;P Juu, oli ihan mielenkiintosii, varsinki ku oli ilmasta! Sit ku esineet oli käyty läpi, nähtiin todella hauska esitys siitä, miten faarao muumioitiin! Eli yks jätkä luki enkuks rukouksen, ku toinen iski metallitikkuu pehmeen, aidonnäkösen ihmishahmon nenään, ja kaivo sen mahasta mahalaukun, maksan, sydämen.... hehehhe! (No joo, älkää ny käykö sanomaan mitään et "miten se kaivo sen mahasta sen sydämen", hehe!). Well, se oli hauska, ja sit mentiin pimeeseen käytävään, joka oli tehty pyramidin käytävän näköseks, ja muumioks pukeutunu mies pääs sit pelästyttämään meitit! (Tiedätte mitä tarkoitan, Lahen kansanopistolaiset - varsinki Lilja!) ;D

Ohhoh, täs kävi just portug. Joanna, joka sano et ne on lähössä Biblioteka-pubiin... Kysy haluunko lähtee, mut voipi olla, et nyt ku meil VIHDOIN toimii netti, ni mä oon vaan tylsä ja teen kaikkee siel, ja oon viel tylsempi ja teen puolan kotiläksyt...HIH!

Mitäs muuta, mitäs muuta? Kysykää jotain jos haluutte! :D:D:D MOI!

Kuvia:
930110.jpg
Kuvitelkaa tohon keskelle monikerroksinen rakennus. Sit kuvitelkaa että natsit poltti sen ja kaikki juutalaismiehet siellä sisällä vapautumista edeltävänä yönä. Jotka ei kuollu tuleen ja savuun ammuttiin, ku ne yritti paeta ikkunoista. Noin 30 vaikka kuinka monesta sadasta pakeni joko hyppäämällä viereisen rakennuksen katolle ja leikkien kuollutta, tai kiiveten tornin ylös ja vähän kiehumalla vesivarastossa selvis... Natsit. Kukas niitä ei rakastais?

930148.jpg
Tässä kuivatellaan pyykkiä. On käytettävä kaikkea mitä keksii, esim tässä tietsikkapöydässä on kätevät "tukisysteemit" eli metallirakenteet missä on hyvä kuivattaa sukkia ;) Mun sänky tässä kuvassa, Miinan on toisella puolella. Huomaa tossut, ne on aika tarpeelliset ainaki vessan lattialla kävellessä. (=kylmää)

930156.jpg
Tässä vähän porukkaa, eli ekalta lauantailta tutut saksalaiset ylärivissä Miinan vieressä, ja alarivissä vas. yks tyttö jonka nimee en vaan muista, sekä "portut" Joanna ja Patricia. Näitten kaa oon siis enempi hengaillu :) Mut kuvasta puuttuu viel monet joiden kaa hengaan yhtä paljon - pitääki joskus ottaa kunnon ryhmäkuva!

930171.jpg
Tässä Mariana (etuala) ja Fernando (soittaa) BBQ:ssa perjantaina. Varsinki Patricia on älyn hyvä laulaja, ja portu-lauluja kuulee yleensä illanvietoissa, ku ne innostuu laulamaan! ;D Suomalaiset laulut on hyvin epäedustettuja (mahtava sana), vaik Miinan kaa laulettiinki yöbussii odotellessa meitin kansallislaulu! Phih!

930181.jpg
Tramilla matkustetaan joka päivä. Tässä hypätään pysäkiltä toiselle "ruohokaistaleen" läpi, ku tajuttiin et oltiin väärällä pysäkillä (pitikin ottaa tram 12)... Kuvassa Miina, ja saksit Anita ja Sabina, joihin tutustuin yhtenä iltana baarissa, kun ei ollu tilaa ja istuin yksin (eli muut tutut istu muualla) vaan satunnaiseen pöytään. Täällä kuules saa kavereita niiiin helposti! :D:D

930188.jpg
Hei kato, iskä! ;D

930191.jpg
Pietrkowaska-kadulla käveltiin, ni yhtäkkiä katu oliki täynnä teatterilaisia. Niillä oli myös hieno moottorilla toimiva "lohikäärme", jonka suusta tuli savua! Wuuh!... aika hieno ;)

930203.jpg
Jätskiannoksilla Galeria-ostarilla. Taustalla kuvaa ottamassa Mariana.


Okei. Pitää sanoo kaks asiaa. Huomasin just et ennen tätä päivää olin kirjottanu vaan ekana sunnuntaina ennen ku puolankielikurssi ees alko! Eli sanon et on ollu ihan hyvä kurssi. Yhtenä päivänä olin ahdistunu ja stressaantunu sen jälkeen, ja toisena oli kamalaa istuu se aika tunnilla ku maha möyrys ;D Mut nyt osaa jo sanoo monta asiaa, ni tuntuu ihan mukavalta :). Ja vaik sanoin tossa kirjastossa kirjottamassani mailissa aiemmin tänään et "varmaan kerroinki parista päiväretkestä jo", ni enpä tietty oo kertonu! Mut ne on siis meille ilmasia retkiä mitä tehään joka päivä Erasmuslaisten kaa. Joskin osanotto ei aina oo kaksinen.

Toinen juttu oli et jos tuntuu ettette pysty avaamaan tätä blogia teitin koneilla, jos on siis liikaa kuvii jotka hidastaa prosessia, ni mä voin katella vaik et laittaisinko pienempiä kokoja tms mikä vois helpottaa? Okke, nyt lopetan tähän; toivotaan että nettiyhteys pysyy täällä ja voin kirjottaa vähän useemmin! Hyvät yöt ja aamut ja päivät ja iltapäivät!